Aniskringler

Aniskringler

Småkringler med lakris-smak

Enten det er en kald vårdag eller en deilig sommerdag – det passer alltid med litt gjærbakst. 

Aniskringler er rett og slett hveteboller med lakris-smak. De smaker helt fortreffelig med litt smør og brunost på, ta gjerne med om du skal ut på tur. I denne oppskriften bruker jeg hele anis-frø som jeg knuser lett for å få frem smaken bedre. I tillegg har jeg i litt kardemomme for å få den gode smaken av hveteboller. 

Aniskringler
2.5 dl melk
50 g sukker
50 g smør
1/2 pakke gjær
½ ts kardemomme
1 ts anisfrø
ca. 400 g hvetemel

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Slik gjør du:

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som formes til kringler og settes på plate med bakepapir. 
6. La kringlene heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. 
7. Stekes på 220 grader 10 -15 minutter.

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Toralv
    Svar
    Skrevet på17:22, 4. desember 2015
  • gunnhild meisingset
    Svar
    Skrevet på12:03, 3. desember 2018

    I dag bakes det aniskringer som skal gies bort i julegave 😊🎄👍

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:14, 3. desember 2018

      Så koselig 🙂

  • Linda
    Svar
    Skrevet på15:39, 17. desember 2018

    Kan disse lages på tangzhong -styrke? 🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:16, 18. desember 2018

      Ja, klart de kan.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...