Følg krem.no på Instagram @kremno_elin og på Facebook
krem.no
  • HJEM
  • TIPS & TRIKS
    • Dekorering
    • Vekter og mål
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • OM KREM
    • Annonsere?
    • Kontakt

Champagnefromasj

28/12/2014

13 Comments

 
Picture

Nyttårsdessert laget av sprudlevann

Årets siste dag nærmer seg og som den dessertelskeren jeg er blir ikke nyttårskvelden helt komplett uten en knallgod avslutning på måltidet. 
I fjor lagde jeg en hvit sjokolademousse med knallfylt krønsj, men i år går jeg rett og slett for champagne og jordbær. Kombinasjonen er en klassiker, så gjenstår det å se om du liker den som dessert? Smaken tiltaler nok mest den voksne skare, men all alkohol kokes bort, så barna kan også smake. Godt nyttår!

Picture
Champagnebavaroise (champagnefromasj) 6-8 personer
2 dl Champagne eller musserende vin
½ vaniljestang
6 ss sukker
1 ½ ss sitronsaft
4 eggeplommer
4 plater gelatin
1/3 l kremfløte

2 kurver jordbær 


Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kalde vann.
2. Kok opp champagne, sitronsaft og sukker. Del den halve vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i kjelen. La fosskoke i ca. 5 minutter.
3. Trekk av platen og la stå i 5 minutter. 
4. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn.
5. Pisk eggeplommene med en håndvisp eller en miksmaster mens du heller i sukker/vin-blandingen.
6. Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca.Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca. 30- minutter til en time (rør innimellom). (Den skal være litt tykk når den blandes med kremen). (Rør innimellom). 
7. Pisk kremfløtene til slapp krem og bland inn den helt avkjølte blandingen.
8. Champagnekremen helles i porsjonsglass eller i en bolle.  Server med friske jordbær. 


Marengs
2 eggehviter
130 g finkornet sukker eller melis

Slik lager du marengs:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten "gullfisker" - det vil si uten små rester av eggeplomme.

2. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret mot slutten av piskingen. 
3. Ha marengsen i en sprøytepose med tyll (sprøytetupp) og lag små pikekyss.
4. Settes i ovnen på 50 grader på varmluft 4-6 timer (til de er tørre) Kan gjerne stå i ovnen enda lengre.



Picture
13 Comments
Findus
30/12/2014 01:47:54

Ser helt uimotståelig ut, Elin! Kan fromasjen gjøres klar dagen i forveien?

Reply
Konditor-Elin
30/12/2014 02:00:49

Jada, disse kan du lage dagen før. Bare pass på å legge på den friske frukten rett før servering.

Reply
Lise
30/12/2014 09:41:02

Nå har jeg satt dessertskålene med champagnefromasjen i kjøleskapet. Bør de dekkes til når de skal stå helt til i morgen kveld?

Reply
Konditor-Elin
30/12/2014 10:47:15

Ja, det ville jeg ha gjort Lise!

Reply
Lise
30/12/2014 15:34:49

Tusen takk for svar😄! Har allerede prøvesmakt, og dette lover veldig godt.

Hildur
31/12/2014 02:56:03

Fikk ikke dette til. Prøvde å lage til 3. Champagne blandingen ble redusert til nesten ingen ting etter fem minutters fosskoking og med 2plater gelatin i, ble eggeblandingen tilslutt bare en klump og umulig å få fordelt i kremen. Skal det virkelig vere 2 plater gelatin til 1 dl champagne?

Reply
Konditor-Elin
31/12/2014 04:24:55

Hei Hildur. Det er veldig vanskelig å lage denne porsjonen særlig mindre enn den opprinnelige. Det er ikke meningen at den egg/vin-blandingen skal bli stiv, bare litt tyktflytende. Gelatinmengde er basert på egg+væskemengde blandet med ferdigpisket krem.

Reply
Findus
25/1/2015 01:05:21

Denne oppskriften burde ha kommet med en advarsel: Én munnfull og du er hekta! Det kom ukontrollerte obskøne lyder da jeg slikket vispen... Den doble porsjonen forsvant i 11 personer til bords. Ren nytelse for både øyne og gane. Tusen takk, Elin!

Reply
Konditor-Elin
25/1/2015 03:31:36

Haha, det gleder meg å høre Findus!

Reply
Bjørg
30/12/2015 10:17:59

Hei, kan man doble denne oppskriften? Da tenker jeg spesielt på gelatinmengden.

Reply
Konditor-Elin
30/12/2015 10:22:50

Ja! Skal du doble en oppskrift med gelatin skal gelatinmengden også dobles.

Reply
Vivi Ann Eide link
13/12/2016 10:40:48

Hei, kan denne Champagnefromasjen lages to dager før?

Reply
Konditor-Elin
13/12/2016 11:11:58

Ja, den kan den, bare pass på å pakke den inn så den ikke tørker i kjøleskapet.

Reply



Leave a Reply.

    Bilde
    Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. 2017 ga jeg ut min første bakebok: "Alle kan bake." Høsten 2018 kommer den neste! På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.  Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap. 
    BESTILL BOKEN MIN HER
    Picture
    Bilde
    Bilde
    POPULÆRE NÅ: ​
    Picture
    FIRKLØVERKAKE I LANGPANNE
    Picture
    HVITLØKSBRØD
    Picture
    SJOKOLADELANGPANNE
    Picture
    SLIK LYKKES DU MED SØT DEIG
    Bilde
    HVORDAN PISKE KREM
    Picture
    SUKKERBRØD
    Picture
    BOLLEFOCACCIA
    Picture
     BOLLER MED OG UTEN ROSINER 
    Picture
    VANILJEKREM
    Picture
    FIRKLØVERKAKE
    Picture
    HALVGROVE RUNDSTYKKER
    Bilde
    15 MEST POPULÆRE

    Kategorier

    All
    Bløtkaker
    Cookies
    Dessert
    Fakta Om
    Flettebakst
    For De Minste
    Frukt Og Baer
    Gjærdeig
    Glutenfritt
    Godt.no
    Grunnoppskrifter
    Is
    Jul
    Kakedekor
    Kaker
    Konfekt
    Konkurranse
    Krem.no
    Langpanne
    Mandagstanker
    Marsipan
    Muffins
    Ostekake
    Påske
    Q Meieriene
    Sauser
    Scones
    Sjokoladekaker
    Tørsleffs
    Utstyr

    RSS Feed

    Blogglistenhits
© 2018 krem.no 
Om krem.no | Kontakt
✕