Daim-iskake

Daim-iskake

Bilde

Populær kake, da!

I sommer hadde jeg en konkurranse, og da ba jeg dere skrive hvilken kake dere likte best. Til min overraskelse svarte veldig mange Daimiskake. Siden jeg ikke hadde oppskriften på bloggen, skjønte jeg raskt at her måtte det handles. Daim-plater. I lange baner.  

Picture

Grunnen til min overraskelse er, at jeg trodde denne kaka hadde hatt sin glanstid. Men etter å ha spist biten på bildet er jeg jo egentlig ikke det spøtte grann forundret lenger. Denne kaka ruler så til de grader over alle andre middelmådige festkaker. For det første er den laget av fløte, egg, sukker og mandler. NAM! For det andre er det store mengder av krokansjokoladen Daim i den. For det tredje er det jo ISKREM vi snakker om her. For det fjerde….kommer ikke på så mange flere argumenter, men det trengs ikke. Nå har jeg gjort mitt (sammen med dere) for å børste støv av denne klassikeren. Den er bare så utrolig god! Og snart kommer kaffegjestene, så jeg må forte meg å avslutte her. 

Daim-iskake

Bunn: 
4 eggehviter
150 g melis
300 gram grovhakkede mandler

Helles i 22-24 cm springform og stekes 175 grader i ca. 30 minutter

Krem:
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
150 g melis
2 plater gelatin
4 daimplater, hakket

2 plater hakket daim til pynt på toppen

Slik gjør du:
1. Grovhakk mandlene på en foodprosessor.
2. Pisk marengs. Pisk opp eggehvitene først og tilsett melis litt etter litt. Pisk til du har en blank masse. Vend inn mandlene og hell i en smurt form. (Bruk bakepapir i bunnen). 
3. Stek i midterste rille på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen. 
4. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett i kjøleskap mens du pisker eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket daim. For å få en kake som ikke smelter så fort den kommer på bordet, tilsett to plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Klem ut vannet og rør ut i 2 ss kokende vann. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten.
5. Hell kremen i formen med mandelbunn og sett i fryseren i 4-6 timer før den skal spises. Tas ut av fryseren et kvarter før den skal spises. 
6. Fortell alle gjestene som sa at denne var jammen utrooolig god, at oppskriften ligger på krem-dott-no!


Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
25 Kommentarer
  • Skrevet på08:31, 11. september 2014

    DEN hadde jeg helt glemt ! Nå må jeg lge punsjboller OG daimkake til helgen…huff og huff. . .

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:34, 11. september 2014

      Haha, får det travelt i helgen du Anette 🙂

    • Skrevet på11:28, 6. mars 2018

      Meg og min kone elska denna kako

  • Mir
    Svar
    Skrevet på13:16, 11. september 2014

    Den ser kjempegode ut. Lurte bare på hvor mye daim sjokolade du hadde oppi?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:31, 11. september 2014

      Hei Mir. Jeg hakket fire daimplater (som du ser størrelsen på på bildene over).

      • Inger-Johanne
        Svar
        Skrevet på18:02, 30. april 2017

        For oss som ikke bor i Norge er det til stor hjelp å få for eksempel Daim, Dronningsjokolade og andre produkter angitt i gram. Jeg vet jeg har måttet lete lenge for å finne ut hvor mange gram ulike produkter inneholder når man må finne tillsvarende produkter i andre land. Noen ganger selges det samme produktet med ulik mengde som standard her i Norge og Sverige. Det problemet har alle norske som bor i andre land og som vil lage noe norsk.

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på09:14, 1. mai 2017

        Skal ha det i bakhodet! (Men altså, disse platene er kjøpt i Sverige da…;)

      • Inger-Johanne
        Svar
        Skrevet på18:31, 1. mai 2017

        Herlig at du tar med deg tanken videre! Daim var kanskje ikke det beste eksempelet, for den pleier ikke variere så mye. Jeg tror troikakaka byr på bedre eksempel. Hvor mye er ei pakke marsipan? Her finnes det i 200 g, 400 g, 450 g, 500 g, 600 g og 1000 g i min nærmeste matbutikk. Fløte har du angitt bra, ellers er det et annet eksempel på sånt jeg har brukt tid på å finne ut av hva forpakningen har for innhold på når jeg er inne på norske sider.

  • Kjersti
    Svar
    Skrevet på16:33, 17. april 2015

    Kan man pynte kaka ferdig før den fryses?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på01:47, 18. april 2015

      Ja, det kan du Kjersti 🙂

  • Marlene
    Svar
    Skrevet på13:08, 5. mai 2015

    I oppskriften til iskremen 150g melis, men i fremgangsmåte skriver du sukker. Er det melis eller sukker jeg skal bruke?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:20, 5. mai 2015

      Hei Marlene. Melis er knust sukker og 150 gram sukker er nøyaktig det samme som 150 gram melis – bruk det du har 🙂

  • Randi Espeseth
    Svar
    Skrevet på15:10, 8. juli 2015

    Har laga denne kaka mange gonger og den er kjempegod. Har du ei slik i frysen har du jammen noko godt å servere om det kjem uventa gjester.
    Men eg fekk eit tips om å ha litt gelantinpulver i kremmen før e fraus den. Kjempesmart synst eg for då renn den ikkje så fort utover.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:03, 9. juli 2015

      Veldig godt tips Randi!

  • Martha
    Svar
    Skrevet på05:42, 9. juli 2015

    Hei! Går det an å lage en annen bunn? Er ikke så glad i mandelbunnen, men kremen er nydelig god 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:02, 9. juli 2015

      Ja, Martha du kan for eksempel lage en marengsbunn. Eller en vanlig ostekakebunn med kjeks. Det går også an å fryse den i porsjonsglass som tåler frysing (helt uten bunn).

  • Ingrid
    Svar
    Skrevet på19:40, 22. april 2016

    Hei! Kan ligge i fryseren i ca tre uker? Vi skal ha dåp om ca tre uker , da er det greit å få begynt litt allerede 😊

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:59, 22. april 2016

      Det går fint Ingrid. Bare pass på å pakke den godt inn etter innfrysing, slik at den står lufttett i fryseren 🙂

  • Frank
    Svar
    Skrevet på16:36, 13. mai 2016

    Heisann. Jeg laget 4-5 av denne som dessert til bryllupet vårt i fjor, og nå krevde junior at vi også skulle ha den til dessert i konfirmasjonen hans 🙂 Nydelig iskake 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:17, 15. mai 2016

      SÅ koselig! Snakk om hyggelig kommentar, da 🙂 Takk!

  • Camilla
    Svar
    Skrevet på05:27, 25. oktober 2016

    Hei! Pynter du den før eller etter du har den i fryseren? Ser så godt ut! Daim på toppen også med litt sjokoladesaus? 🙂
    Og hvor mye gelatinpulver må jeg evt ha i?
    Her må det inn med teskje 😉

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:08, 25. oktober 2016

      Jeg pynter den etter. Bare hakker litt daim, men bruk gjerne sjokoladesaus om du liker det. Gelatinpulver kan du regne 1 ts per plate, altså 2 ts.

  • Vigdis
    Svar
    Skrevet på18:38, 14. april 2017

    Hei. Jeg bruker og helle 3-4 ss varm kaffe over den knuste dajmen slik att sjokoladen smelter før jeg har den i isen. Gir en veldig god smak.

  • Bente
    Svar
    Skrevet på21:36, 4. mai 2019

    Testet denne nå. Smakte digg, men hvordan forhindre at daimen legger seg på bunnen? Hjelper det å hakke mindre biter? Mulig at isen ble litt tynnere enn normalt pga laktosefri fløte.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:14, 5. mai 2019

      Litt «tykkere» masse vil forhindre det.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...