Daimkake

Daimkake

Picture

Sjokoladekake med bløt midte og nydelig daimkrem

Favoritt! Denne kaka har vi fått servert hos svigermor i mange, mange år. Den er nydelig god, og jeg har fått lov til å dele oppskrift.  
En klassiker vi aldri blir lei. Det er lite som kan gå galt her, dette er en superenkel, supergod kake som er rask å lage. Vil du lage den litt større kan du gjerne bruke en litt større form enn 24 cm. Da blir laget med krem på toppen også litt tynnere. 

Bunnen skal være myk i midten og for å få den fast, sett hele bunnen i kjøleskap (jeg satte den i fryseren for å få den fast fortest mulig). Så er det bare å piske krem, hakke daim, og vips er festkaka klar.

Takk for at jeg fikk dele oppskriften Jorunn!

Daimkake
200 g sjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker (175 g)
2.5 dl mel (175 g)
en klype salt (valgfritt)

Krem:
3 dl kremfløte
1.5 ss kakao
2 ss melis
1.5 ts vaniljesukker
ca. 150 g hakket daim (3 doble)

Slik gjør du:
1. Start med å smelte smør og hakket sjokolade. Smelt over vannbad eller i mikroovn. 
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokoladeblanding sammen med eggedosis. 
4. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
5. Helles i en ca. 24 cm springform og stekes på 200 grader i 15 minutter (litt ned i ovnen). Den skal være bløt i midten.
6. Avkjøl bunnen og sett den kjølig (gjerne i fryser). 
7. Pisk krem tilsatt kakao, melis og vaniljesukker. Vend inn hakket daim. Smør kremen på den avkjølte bunnen og server. 

Picture

..klippet fra insta-storyen min. Smeltet smør + sjokolade helles i eggedosisen. Etter det vendes det tørre inn med en slikkepott
Picture

Picture

Picture

Kremen: Bløtpisket, tilsettes hakket Daim. Strykes utover en kald kake. 
Picture

En aldeles nyyydelig kake! 
Be the first to write a review
25 Kommentarer
  • Lillian
    Svar
    Skrevet på15:35, 6. mars 2018

    Denne vil jeg teste ut- hørtes veldig god ut! Men hvilken sjokolade bruker du i kaka?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:15, 6. mars 2018

      Bruk det du liker😊 Jeg bruker som oftest vanlig mørk sjokoade, vil du ha den mer mektig kan du bruke mørk sjokolade med 70% kakao, vil du ha den mild, bruk lys sjokolade .

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på21:43, 6. mars 2018

    Hei, og tusen takk for – vel, at du er du! Det er så gøy å følge deg på instastories, for jammen lyser du opp dagen min! 🙂 Jeg er en travel tobarnsmor med jobb opp etter ørene, som sjeldent prioriterer å bake. Men om noen bittesmå uker er det bursdagskalas for småtten – hvor lenge er denne kaka god? Kan jeg lage den 1-2-3 dager før servering? Denne måååå jeg bare lage! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:34, 7. mars 2018

      Jada, denne kan du lage både 1,2 og 3 dager før dagen, men vent med å lage kremen til den skal serveres. Men du, den blir også god om du bare putter den i fryseren også. Instastories er gøy! Så stas at du liker 🙂

  • Skrevet på13:17, 7. mars 2018

    Herlighet, jeg får vann i munnen! Også Daim – en av mine soleklare favoritter 🙂

  • Eline
    Svar
    Skrevet på12:55, 8. mars 2018

    Hei! Denne kaka ser veldig god ut! Men skal det ikke bakepulver eller liknende i kaka? Og kan jeg sette hele formen i kjøleskapet/fryseren rett etter jeg har tatt den ut av stekeovn? Gleder meg til å prøve!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:16, 8. mars 2018

      Nei, det er ikke bakepulver i den – den skal være kompakt og mjuk. La den avkjøle noe før du setter den i kjøleskap/ fryser.

  • Tove
    Svar
    Skrevet på14:02, 11. mars 2018

    Kan den frysast med krem?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:53, 11. mars 2018

      Ja, det kan den, men kremen får litt store krystaller – spis den gjerne halvtint.

  • Kathrine
    Svar
    Skrevet på10:03, 20. mars 2018

    Hei. Vurderer å lage denne kaken, men har bare 20cm form… hvor lang steketid trenger den da tror du? Eller ville du ha skalert ned røren? I såfall med hvor mye?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:30, 20. mars 2018

      Bruk den formen du har, du. Trenger litt lenger steketid, men uansett skal denne være bløt i midten (må stå kjølig for å bli fast..)

  • Camilla
    Svar
    Skrevet på14:19, 8. februar 2019

    For en kake 😍. Kan man smelte sjokoladen i det smeltede smøret, i stede for vannbad ?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:22, 8. februar 2019

      Hvis du leser fremgangsmåten står det smør og sjokolade skal smeltes sammen, så svaret er ja….

  • Monica flø
    Svar
    Skrevet på17:16, 13. februar 2019

    Hei🤗drysser du over kakao på kremen når den er ferdig pynta?såg slik ut på bilda

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på19:12, 13. februar 2019

      Ja, bare litt i midten.

  • Skrevet på20:40, 15. februar 2019

    Hei!
    Skal kaken settes i kjøleskap eller i fryseren uten at man tar av formen?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på07:42, 16. februar 2019

      Kaken kan settes i kjøleskap med krem på toppen uten å ta av formen. Skal den fryses legges kremen på etter tining.

  • Swins
    Svar
    Skrevet på13:54, 22. august 2019

    Hei! Denne kaken ser så god ut, og jeg lurer på å lage den til en konfirmasjon. Men skal det være kakedeig igjen på pinnen når den er ferdig, vil nødig servere en kake som er rå inni. Kjente jeg ble litt usikker på stekingen.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:27, 22. august 2019

      Denne kaka skal være myk inni. Den vil ikke oppleves som rå. La den gjerne stå i kjøleskapet over natten før du legger på kremen, da blir den helt fast og fin i konsistens. Supergod!

  • Merete Askildsen Berge
    Svar
    Skrevet på09:37, 8. september 2019

    Hei. Denne kaken ser veldig god ut og jeg tenker og lage den til min datters 28 års dag. Hun skal feire med sine venninner dagen etter og da hadde det vært fint og ha nok kake til det. Går det an og gjøre den om til langpannekake tror du… i såfall triple oppskriften???

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:28, 9. september 2019

      Det kommer jo an på hvor stor langpanne du har? Vanskelig å si hvor mange ganger du må gange den opp, men kjør på med en trippel om du tror det passer til din langpanne.

  • Judith Førde
    Svar
    Skrevet på06:07, 9. juni 2020

    Hei kan denne kremen brukes oppå nøttebunn?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på19:22, 9. juni 2020

      Ja

  • Rigmor Skjereng
    Svar
    Skrevet på12:39, 19. september 2020

    Denne kaka må prøves,er nysgjerrig på nye varianter.

  • Kathrine Moen
    Svar
    Skrevet på19:49, 16. februar 2022

    Hei! Denne kaka bakte jeg i helga, og den var bare såååå god. Tusen takk for mange gode oppskrifter🤗

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...