Dessert-pizza

Sponset / Dessert-pizza

Picture

Deilig dessertpizza med dulce de leche (karamellkrem) og sjokolade

REKLAME. Sjokoladepizza? Ikke akkurat, men vil du ha pizza til dessert er det denne du skal velge.
Dessert-pizza
1.25 dl vann
5 g fersk gjær (eller 1 ts tørrgjær)
180 g hvetemel
1.5 ss sukker
1/2 ts salt
1 ss olje

Topping:
3-4 ss Tørsleffs Karamelliserte melk
ca. 30 g hakket mørk sjokolade
ca. 30 g hvit sjokolade

Slik gjør du:
1. Elt deigen i 15-20 minutter. Pakk bollen inn i en plastpose og la den heve på benken i ca. en time.
2. Når deigen er ferdighevet, ha litt olje på fingrene og klem deigen ut i en runding (bruk gjerne en kjevle). Deigen skal være tynn.
3. Prikk den med en gaffel og settes til heving i ca. 20 minutter.
4. Stek deigen på 230 grader, nederste rille i ca. 7-10 minutter. Skru ned temperaturen på ovnen til 150 grader etter steking.
5. La pizzaen avkjøles litt før du stryker på karamellisert melk og drysser over litt hakket sjokolade.
6. Sett inn pizzaen midt i ovnen og la den stå i 5 minutter på 150 grader (varmluft)
7. Dryss gjerne litt flaksalt på toppen og nyyyyt!

Picture

Tørsleffs karamelliserte melk er ferdig dulche de leche.

Du finner den karamelliserte melken på COOP OBS og MEGA

Lurer du på hva du skal bruke resten av boksen til?
Hvis du ikke bare vil ha den på brødskiva kan du teste disse oppskriftene:

Picture

Picture

Picture

Picture

La deigen hvile en time før du tar litt olje på fingrene og klemmer den utover til en runding. Pizzen skal være tynn!
Picture

Picture

Bruk gjerne en kjevle for å få den tynn nok. Bruk en gaffel og prikk den godt. La heve i ca. 15-20 minutter til før den stekes.
Picture

Picture

Stek deigen på 230 grader nederst i ovnen til den har fått farge UNDER. Avkjøl litt før du stryker på melkekremen.
Picture

Stryk på et lag med melkekrem mens pizzaen er litt lunken.
Picture

Dryss på hakket sjokolade og sett inn i ovnen som er satt til 150 grader (varmluft). La den stå i maks 5 minutter.
Picture

Serveres med det samme!
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Stina
    Svar
    Skrevet på13:53, 10. april 2018

    Så boksen er kokt til karamell før du har den på bunnen??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:57, 10. april 2018

      Helt ferdig. Du trenger bare å åpne boksen selv..

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...