En hjertegod Brownies-dessert
2. februar 2014
Kommentarer
Lag en god og enkel dessert til noen du er glad i
Neste helg feier vi morsdag, og ikke lenge etter det, alle-hjerters-dag. Her viser jeg deg hvordan du lager en kjempegod og enkel dessert, dekorert med både små og store hjerter på tallerkenen.
Amerikanske brownies
4.7 dl sukker 2 1/3 dl kakao 220 smør/margarin 4 egg 3 ½ dl mel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 pose sjokoladedråper/ nøtter om ønskelig Slik gjør du: |
Denne Browniesoppskriften har fulgt meg i tyve år og er en svært mektig sak. Om du synes målene er litt merkelige er det fordi jeg har regnet de om fra amerikanske mål.
Det er mye kakao i oppskriften, og liker du ikke kaken riktig så «sterk» kan du gjerne redusere kakaomengde. Liker du litt biter av sjokolade og nøtter hakker du det og har i etter eget ønske. Kaken holder seg seig og saftig i dagevis, og den kan godt fryses. Stikk ut hjerter, legg i fryseren og ha klart til alle-hjerters-dag. Tiner på en liten time, og vips, så har du desserten nesten ferdig. Laget for godt.no |
Bruk pepperkakeformer og stikk ut hjerter som vist. Alternativt kan du bare stikke ut et hjerte og klippe ute en hjertesjablong. Dryss over melis og fjern papiret forsiktig.
Legg et speil (tynt lag) med vaniljesaus på tallerkenen.
Drypp noen dråper med bringebærsaft i sausen. (Bringebærsaus kan du lage ved å røre sammen noen friske bær og sile av saften)
Dra en grillpinne gjennom dråpene for å lage hjerter
Plasser kakehjerter på sausen og legg i bringebær
Alternativt kan du bare stikke ut et hjerte og klippe ute en hjertesjablong. Dryss over melis og fjern papiret forsiktig.