Fransk sjokoladekake med høstløv til å spise opp

Fransk sjokoladekake med høstløv til å spise opp

En ekte konfekt-sjokoladekake for alle dere som elsker gode kaker laget med masse sjokolade! Dette er en personlig favoritt. Den er deilig og myk i midten og egner seg godt til dessert, servert med bærsaus, is, krem eller vaniljesaus. Eller om du bare vil ha noe ekstra godt til kaffen? Har du lagd den èn gang, tør jeg vedde på at du kommer til å lage denne kaka igjen, og igjen og igjen…så god er den!
Fransk sjokoladekake 150g smør
150g kokesjokolade
4 egg
1 ts vaniljesukker
2 dl melis
2 dl hvetemel

Smelt smøret og brekk sjokoladen i det smeltede smøret. Rør til sjokoladen har smeltet. Pisk eggedosis av melis og egg. Rør inn smeltet sjokoladesmør. Rør forsiktig inn siktet mel og vaniljesukker. Helles i en smurt springform (22 cm) og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter. Kaken vi da virke litt «rå» i midten, noe den skal være! (Om du vil ha den «fast» steker du den bare noe lenger)
Serveres som dessert med is eller vaniljesaus til!

Glasur: 100 g smeltet kokesjokolade tilsatt 2 ss smør

PS. Denne kaka har ikke bakepulver. Den skal være litt kompakt, men pass på at du ikke slår ut all lufta av eggedosisen når du rører inn smør og sjokolade. Ikke rør for mye! Husk også at du får en fin og porøs eggedosis av å bruke romtempererte egg.

Picture

Her er alt du trenger…
Picture

Pisk eggedosis av melis og egg
Picture

Smelt smør og sjokolade
Picture

Bland inn sjokolade og smør i eggedosis
Picture

Sikt mel og vaniljesukker. Vend forsiktig sammen.
Picture

Røra helles i formen (22 cm) og stekes på 180 grader i 25 – 30 minutter
Picture

Smør på smeltet sjokolade og pynt som du ønsker! Kaka er svært saftig og holdbar. Kan gjerne lages dagen i forveg. Nyyyyt…
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...