Følg krem.no på Instagram @kremno_elin og på Facebook
krem.no
  • HJEM
  • TIPS & TRIKS
    • Dekorering
    • Vekter og mål
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • OM KREM
    • Annonsere?
    • Kontakt

Granola

16/3/2014

12 Comments

 
Picture

Frokost, lunsj, dessert eller kveldskos?

Granola servert med gresk yoghurt og bær får deg til å lukke øynene og kjenne sommerbrisen. 

Denne oppskriften har jeg laget ut i fra hva jeg hadde i skapet den dagen. Her er det et vell av variasjonsmuligheter, og liker du en ingrediens fremfor en annen, erstatt og sett sammen til en oppskrift du liker. I denne granolaen har jeg brukt valnøtter, pistasjnøtter og hasselnøtter, men bruk heller mandler eller cashewnøtter om du liker det. Putt gjerne i tørket frukt som for eksempel kirsebær, rosiner eller tranebær, det gjør den enda sunnere. Kanel er med å sette litt ekstra smak, men kan sløyfes.  

Jeg synes granola smaker best når den er godt røstet. Det er en hårfin balanse, for blir den brent er den bare å kaste. Pass derfor på å røre i blandingen med jevne mellomrom mens den står i ovnen.  Bær og gresk yoghurt er en sikker vinner, men granola smaker også godt med syrnet eller søt melk, crème fraiche, vaniljesaus eller is. 

Som søtt tilbehør kan du også bruke rørte bær eller syltetøy. Serveres med litt flytende honning på toppen. 


Legg lagvis bær, granola og gresk yoghurt i et glass. Ha på litt flytende honning på toppen. Nyt. 

Elins granola
2 dl havregryn
1.5 dl cornflakes
1/2 dl linfrø
1/2 dl solsikkekjerner
3 ss kokosmasse
25 g valnøtter
25 g pistasjnøtter
50 g hasselnøtter
1/2 ts kanel
1/2 dl nøytral olje (eks. solsikke eller raps)
2 ss brunt sukker eller vanlig sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
7 ss flytende honning 
 tørket frukt etter ønske
gresk yoghurt eller annen yoghurt



Picture
Slik gjør du:
Knus cornflakes med hendene, hakk nøtter grovt. Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Ha sukker, olje og honning i en kjele. Gi det et oppkok til sukkeret har løst seg opp. Bland det flytende med det tørre og spre det ut på en bakeplate med bakepapir. Sett i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det ikke blir brent. Etter at blandingen er avkjølt tilsettes evt. tørket frukt. Has på et glass med tett lokk.  

Picture
Picture
12 Comments
Leena
14/4/2015 07:31:00

1 teskje med salt ble altfor mye:.(
Står det riktig i oppskriften?

Reply
Konditor-Elin
14/4/2015 07:37:39

Ja, det er riktig - en teskje skal knapt kunne smakes. Jeg pleier alltid å glemme det, så neste gang - bare sløyf det om du vil.

Reply
yana0678
31/5/2015 09:34:00

Synes det er veldig mye sukkeret i oppskriften. Når jeg lager granola så blir bare sunt. Uten olje og sukker. Det var vitsen med å lage sin egen granola uten sukker siden i butikkene selges med alt for mye sukker.

Konditor-Elin
31/5/2015 10:16:07

Smak og behag yana. Du kan gjerne kutt ut/ ned på sukker og honning + oljen (den vil da ikke henge særlig godt sammen). Uansett er min granolaoppskrift ikke være i nærheten av sukker og oljemengde du finner i de kjøpte variantene.

Leena
18/4/2015 07:41:45

Da prøvde jeg igjen med en kvart teskje salt. Og det er hittil den beste granolaen jeg har smakt:-))))

Reply
marit hansen
14/7/2015 14:03:57

må jeg ha nøtter? jeg er allergisk for alt utenom peanøtter (og det kun i små mengder)...

Reply
Konditor-Elin
14/7/2015 14:18:48

Nei, selvfølgelig må du ikke det. Øk heller mengde på de tingene du godt kan like (som du tåler).

Reply
marit hansen
14/7/2015 14:38:05

tusen takk. :)

Wenche
10/8/2015 11:25:14

Hvor lenge er denne holdbar?

Reply
Konditor-Elin
10/8/2015 11:29:55

I tett boks er den holdbar et par måneder eller lenger. Om sommeren kan den ha litt kortere holdbarnet, ettersom nøttene kan bli harske i varmen, men har aldri opplevd at det har skjedd. (Fordi granolaen har blitt spist opp i løpet at et par uker..)

Reply
hilde
25/9/2015 19:35:35

Kan en tilsette noe annet en havrgryn? noe som er glutenfritt

Reply
Konditor-Elin
25/9/2015 21:24:45

Hei Hilde! Havregryn kan du få kjøpt glutenfrie (helt fri for gluten - fra axa) - ellers er jeg usikker på hva du kan erstatte det med. Risflak kanskje?

Reply



Leave a Reply.

    Bilde
    Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. 2017 ga jeg ut min første bakebok: "Alle kan bake." Høsten 2018 kommer den neste! På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.  Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap. 
    BESTILL BOKEN MIN HER
    Picture
    Bilde
    Bilde
    POPULÆRE NÅ: ​
    Picture
    FIRKLØVERKAKE I LANGPANNE
    Picture
    MARENGS
    Picture
    HVITLØKSBRØD
    Picture
    SJOKOLADELANGPANNE
    Picture
    SLIK LYKKES DU MED SØT DEIG
    Bilde
    HVORDAN PISKE KREM
    Picture
    SUKKERBRØD
    Picture
    BOLLEFOCACCIA
    Picture
     BOLLER MED OG UTEN ROSINER 
    Picture
    VANILJEKREM
    Picture
    FIRKLØVERKAKE
    Picture
    HALVGROVE RUNDSTYKKER
    Bilde
    15 MEST POPULÆRE

    Kategorier

    All
    Bløtkaker
    Cookies
    Dessert
    Fakta Om
    Flettebakst
    For De Minste
    Frukt Og Baer
    Gjærdeig
    Glutenfritt
    Godt.no
    Grunnoppskrifter
    Is
    Jul
    Kakedekor
    Kaker
    Konfekt
    Konkurranse
    Krem.no
    Langpanne
    Mandagstanker
    Marsipan
    Muffins
    Ostekake
    Påske
    Q Meieriene
    Sauser
    Scones
    Sjokoladekaker
    Tørsleffs
    Utstyr

    RSS Feed

    Blogglistenhits
© 2018 krem.no 
Om krem.no | Kontakt
✕