Frokost, lunsj, dessert eller kveldskos?
Jeg synes granola smaker best når den er godt røstet. Det er en hårfin balanse, for blir den brent er den bare å kaste. Pass derfor på å røre i blandingen med jevne mellomrom mens den står i ovnen. Bær og gresk yoghurt er en sikker vinner, men granola smaker også godt med syrnet eller søt melk, crème fraiche, vaniljesaus eller is.
Som søtt tilbehør kan du også bruke rørte bær eller syltetøy. Serveres med litt flytende honning på toppen.
Legg lagvis bær, granola og gresk yoghurt i et glass. Ha på litt flytende honning på toppen. Nyt.
Elins granola 2 dl havregryn 1.5 dl cornflakes 1/2 dl linfrø 1/2 dl solsikkekjerner 3 ss kokosmasse 25 g valnøtter 25 g pistasjnøtter 50 g hasselnøtter 1/2 ts kanel 1/2 dl nøytral olje (eks. solsikke eller raps) 2 ss brunt sukker eller vanlig sukker 1 ts vaniljesukker 1 ts salt 7 ss flytende honning tørket frukt etter ønske gresk yoghurt eller annen yoghurt |
Knus cornflakes med hendene, hakk nøtter grovt. Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Ha sukker, olje og honning i en kjele. Gi det et oppkok til sukkeret har løst seg opp. Bland det flytende med det tørre og spre det ut på en bakeplate med bakepapir. Sett i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det ikke blir brent. Etter at blandingen er avkjølt tilsettes evt. tørket frukt. Has på et glass med tett lokk.