Hjertekake

Hjertekake

Picture

Festpyntet hjertekake med sjokoladekrem

Valentinsdag, bryllup, konfirmasjon eller bursdag? Denne vil gjøre seg som et smykke på bordet – uansett anledning. 
I morgen feires valentines day verden over, og jeg fikk lyst til å lage en kake i anledning dagen. Den kan du gjerne bake til noen du er glad i – året rundt. Det blir litt avskjær av å lage denne kaken, men det som blir til overs av sjokorullekake kan du bruke til å lage punsjboller eller kanskje en trifle

​Vil du lage marengs å pynte med finner du oppskrift her 

Dette ser kanskje vanskelig ut, men jeg har forsøkt å gjøre dette så enkelt jeg kan. Fremgangsmåte ser du ved å følge bildene. 
Lykke til! 

Rullekake
6 egg
150 g sukker
120 g hvetemel
30 g kakao
2 ts bakepulver

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
3. Stryk ut på to bakeplater kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur 220 grader (varmluft), steketid: ca. 5-7 minutter
5. Legg de ferdigstekte bunnene på en rist og avkjøl.

Stikk ut hjerter, eller klipp ut hjerter av pair og skjær rundt. Av 2 bunner får du 4 hjerter. 

Krem:
3 dl kremfløte
80 g sjokolade
2-3 ss kaffelikør (Tia Maria) – kan sløyfes

Pynt:
Roser, marengs og jordbær

Picture

Stikk ut hjerter av rullekakebunnene. Pakk inn i plast så de ikke tørker. Restene kan du bruke til punsjboller eller trifle
Picture

Picture

Pisk slapp krem, smelt sjokolade sammen med likør. 
Picture

Ta litt av den slappe  kremen og bland inn i sjokoladen. Hell alt i krembollen og bland godt. Stryk litt rennende hjemmelaget bringebærsyltetøy på bunnen (evt knus bringebær med en gaffel og tilsett litt sukker). 
Picture

Ha kremen over i en sprøytepose med en glatt tyll. Sprøyt på små topper. Legg på nytt lag med kakebunn, ha på litt syltetøy (valgfritt). Gjenta. 
Picture

La kaken gjerne stå litt i kjøleskap mellom hver gang du sprøyter et nytt lag slik at kremen blir stiv.  Pass på at du bruker helt avkjølt krem. 
Picture

Dekorer etter ønske. Jeg har brukt friske roser – som ikke skal spises (de ser sprøytet), jordbær, marengs og drysset på litt kakao og melis. 
Be the first to write a review
18 Kommentarer
  • Hilde
    Svar
    Skrevet på22:19, 20. februar 2018

    vil denne kremen stivne veldig? vil det gå å koke opp fløten og blande den med sjokoladen og la den stå over natta også piske den opp før bruk? bare redd for at kremen skal bli for bløt når eg fyller kaken.

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på09:44, 21. februar 2018

      Hei! Kremen vil stivne så snart du har sjokoladen i. Med likør i kremen vil den bli bløtere. Det er også en god idé å koke opp fløten og ha i sjokoladen som du foreslår. Da har du god kontroll på stivhet av kremen når du pisker den opp.

      • Hilde
        Svar
        Skrevet på13:20, 21. februar 2018

        Skal lagen en sjokoladekremkaker, men strever som vanlig med å bestemme meg for oppskrift. Er vel litt lettare å kontrollere temperaturen på kremen også når en blander sjokoladen med oppkokt fløte i steden for pisket fløte.

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på20:41, 21. februar 2018

        Ja, lettere det.

  • BilalS
    Svar
    Skrevet på12:50, 9. mai 2018

    Hei, Hva er størrelsen på kaken?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:23, 9. mai 2018

      Hjerteformen er ca. 20 x 25 cm

  • Andrea
    Svar
    Skrevet på07:44, 11. mai 2018

    Hei, skal prøve meg å lage number cake med denne. Tror du det vil funke fint? Hvor mange lag i så fall?
    Hva slags sjokolade bruker du, og steker du begge brettene samtidig i ovnen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:59, 11. mai 2018

      Det funker helt fint, det. To eller tre lag (to er enklest, liten sjans for at kremen faller sammen). Ja, du kan steke flere brett samtidig, men av erfaring så vil aldri resultatet bli så bra som når du steker et og et. Jeg bruker den sjokoladen jeg har i hus, som regel noen plater kjøpt på Kiwi.

      • Andrea
        Svar
        Skrevet på10:22, 16. mai 2018

        Jeg lagde denne for noen dager siden for å teste om jeg fikk det til. Kremen ble ikke like homogen som din, men med biter av sjokolade, kanskje fordi sjokoladen ikke var helt smeltet? Må også lage bunnene dagen i forveien, hvordan ville du oppbevart dem til dagen etter?

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på12:33, 16. mai 2018

        Jeg ville pakket inn bunnene i plast og satt på benken til dagen etter. Grunne til at du får biter i sjokoladen er fordi kremen er kald, mens sjokoladen er varm. Av den grunn må du alltid ta litt av kremen i sjokoladen før du blander det med resten av kremen. Ikke like lett..Kremen blir av den grunn også mindre stabil.

  • Therese
    Svar
    Skrevet på15:53, 14. august 2018

    Når du bruker rullekakeoppskrift til slik kake eller tall-kake. Kan den monteres dagen før og oppbevares kjølig?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:08, 14. august 2018

      Ja, jeg gjorde det, men la bare sukkerbrødet ligge ute i romtemperatur. Pakk godt inn i plast så det ikke tørker ut så går det fint!

      • Therese
        Svar
        Skrevet på21:18, 14. august 2018

        Jeg kan montere dagen før men må la sukkerbrødet ligge i romtemperatur? Ble litt motsigende for meg 🙈🙈

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:29, 15. august 2018

      Unnskyld, det der ble jo skikkelig goddagmannøkseskaft! Haha, det jeg mente var at jeg skar ut tallenen i rullekakebunn dagen før kaken skulle settes sammen. Joda, tallet kan monteres dagen før og oppbevares kjølig. Så lenge du har en fast krem så skal det gå bra (kan falle noe sammen, bare så du er klar over det..)

      • Therese
        Svar
        Skrevet på10:12, 15. august 2018

        Takk for tilbakemeldig 👌🏻 tenkte egentlig krem blandet meg vaniljekrem. Er nok ikke fast nok.
        Er gøy og inspirerende å følge deg 👍🏻

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på10:22, 15. august 2018

        Joda, med gelatinplater i kremen går det fint! Bruk denne oppskriften: http://www.krem.no/hjem/hel-napoleonskake
        Hvis du vil være helt sikker på at kremen blir skikkelig stiv bruker du 3 plater gelatin.

  • Hilde
    Svar
    Skrevet på12:25, 9. juli 2021

    Til ein 24 cm kake, Om man lager kremen ved å koke opp fløyten og pisker den opp når den er heilt kald. trur du 2 og 1/2 porsjon skal holde til ei 24 cm kake, eller er dobbelporsjon nok?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:58, 14. juli 2021

      Tror dobbel porsjon holder, jeg..litt avhengig av hvor glad du er i mektig krem.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...