Karamellpudding med søtet kondensert melk

Karamellpudding med søtet kondensert melk

Picture

Nydelig karamellpudding med få ingdredienser

Skal du servere pudding til dessert? Lag den en dag eller to før den skal spises og sett den kjølig. Denne puddingen er fantastisk god og superenkel å lage.

Karamellpudding er en stor dessertfavoritt her i huset. Denne gang lagde jeg en enkel variant med vaniljesukker og en boks med kondensert melk. Den fikk stående applaus! Puddingen er laget med søtet kondensert melk, og her kan du velge mellom to varianter. Den ene er den «vanlige» søtede kondenserte melken» fra Tørsleffs, den andre er den ferdig karamelliserte. Den har en utrolig god smak og gir puddingen enda mer smak.

I steden for vaniljestang bruker jeg vaniljesukkeret til Tørsleffs. Det inneholder ekte vanilje, og er et veldig fint substitutt om du ikke har vaniljestang i hus.

Karamellpudding med søtet kondensert melk
6 egg
5.5 dl helmelk
1 boks søtet kondensert melk, eller karamellisert melk
5 ts vaniljesukker (eller frøene fra 1/2 vaniljestang)Karamell
100 g sukker
2 ss vann
​(1 ts sitronsaft – om du har – forhindrer krystallisering)

Slik gjør du:
1. Visp sammen egg, melk, kondensert melk og vaniljesukker i en bolle.
2. Lag karamell.
3. Hell blandingen gjennom en sikt og i en form (ca. 1.5 liter)
4. Sett formen i en langpanne.
5. Hell kokende vann i langpannen (vannet skal nå ca. midt på formen) og sett ovnen på 130 grader.
6. La karamellpuddingen stå i ca. 2 timer.
7. Ta langpannen ut av ovnen og la karamellpuddingen avkjøle i vannbadet.
8. La puddingen stå i kjøleskap noen timer (eller til dagen etter)
9. Server med lettpisket kremfløte.

 

Picture

Få ingredienser, men knallgod pudding! Formen må romme 1.5 liter.

Picture

Picture

Ha vann i sukkeret og la det koke sakte og rolig til du har en gyllen karamell. Ta av platen før det blir for mørkt og hell i formen.

Picture

Sikt blandingen over i formen. Sett formen i en langpanne i ovnen.

Picture

Sett ovnen på 130 grader og hell på kokende vann. La puddingen stå ca. 2 timer. Avkjøl puddingen i vannbadet og sett den kjølig til den skal spises. Puddingen kan lages ferdig opptil 2 dager før den skal spises.
Be the first to write a review
9 Kommentarer
  • Linda
    Svar
    Skrevet på12:47, 7. mai 2018

    Hei Elin! Takk for mange fine oppskrifter!! Karamellpuddingen ser fantastisk ut! Skal prøve denne, men lurer på hvor mye vann og sukker du bruker til karamellen?
    🙂

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på14:32, 7. mai 2018

      Det hadde falt ut! 100 g sukker og et par ss vann. Jeg tilsetter også en dråpe sitronsaft for å forhindre krystallisering. Takk for at du sa i fra Linda!

  • Mathilde Michelsen
    Svar
    Skrevet på09:04, 16. mai 2018

    Hei! Den så nydelig ut!! Hva har du brukt på toppen av puddingen, er det vanlig krem du bare har sprøytet pent på?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:07, 16. mai 2018

      Hei Mathilde, ja, det er bare vanlig kremfløte jeg har pisket og hatt i en sprøytepose og sprøytet på.

      • Mathilde
        Svar
        Skrevet på09:36, 16. mai 2018

        Tusen takk for raskt svar, nå skal jeg løpe til butikken og smelle sammen en til morgendagen😄😄

  • Astrid Karin Strand
    Svar
    Skrevet på13:49, 25. november 2021

    Hei! Bor i Afrika og kan ikkje spise rå egg. Men blir dette som at egga blir kokte, mon tro? Altså varmebehandlet

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:32, 25. november 2021

      Ja, de blir varmebehandlet.

  • Mirjam S Frivold
    Svar
    Skrevet på22:15, 22. desember 2022

    Hei Elin. Menge flotte oppskrifter her!
    Lurte på -skal karamellpuddingen settes i kald ovn?
    Mvh Mirjam Sofie

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:41, 23. desember 2022

      Sett i forvarmet ovn

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...