Linser

Linser

Picture

Lune linser får meg til å tenke på pappa som kom inn fra bakeriet med en håndfull varme linser til mamma og meg. Søte barndomsminner…
Picture

Nystekt. Mmmmm…
Linser
Disse småkakene består av fløyelsmyk vaniljekrem og knasende sprø mørdeig. Smaker aller best litt lune, rett fra ovnen.

Lag mørdeig og la den hvile i kjøleskap et par timer. Kok så vaniljekrem.

Fremgangsmåte får du ved å følge bildene under!
Stekes på 190 grader 20-25 min

Picture

Aluminiumsformene er kjøpt i Sverige. Bruk gjerne en fast muffinsform som du smører godt.
Picture

Kjevle ut mørdeigen og stikk ut en ring. Har du ikke en utstikker, bruk en tallerken som du skjærer rundt.
Picture

Klem deigen godt ut i forma.
Picture

Fyll vaniljekremen i en sprøytepose og fyll formene. Pass på at det ikke blir for mye krem.
Picture

Fukt kanten litt med vann.
Picture

Kjelve ut resten av mørdeigen og stikk ut lokk.
Picture

Klem lokket godt på.
Picture

Klare til å gå i ovnen. 190 grader 20-25 min.
Be the first to write a review
35 Kommentarer
  • Katrine
    Svar
    Skrevet på11:37, 28. januar 2014

    Hei 🙂
    Jeg lurte på om du vet hvor man kam få kjøpt sånne utstikker? Eller hva man kan bruke isteden?
    Og hvor mange linser blir det ga tilsammen… Jeg bruker bare de oppskriftene du har lagt ut! 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på00:34, 29. januar 2014

    Hei Katrine! Du kan bruke et glass eller en kopp som utstikker, ellers får du kjøpt slike runde utstikkere på utstyrsforretninger som selger bake-utstyr. Jeg er usikker på hvor mange linser dette blir, jeg vil tippe et sted mellom 20 og 30. Så hyggelig å høre at du bare bruker mine oppskrifter, det gjør meg skikkelig GLAD 🙂

    • Katrine
      Svar
      Skrevet på06:32, 30. januar 2014

      Hei igjen!
      Når du skrivere smør formene godt! Mener du med smør? 🙂

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på07:59, 30. januar 2014

        Jeg mener med smør, margarin eller formfett (spray) 🙂

  • Beate
    Svar
    Skrevet på11:56, 10. august 2014

    Akkurat de samme minnene har jeg, bare at min pappa kom hjem med nystekte linser fra handleturen hos den lokale bakeren 🙂 Lykke! Og i dag har jeg bakt linser etter din oppskrift. De ble ikke så flotte som dine (naturlig nok) men smakte nyyydelig!! Tusen takk! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:05, 10. august 2014

      Er det ikke rart hvordan alle disse minnene fra barndommen blir ekstra sterke så snart vi smaker noe som vekker minner? Takk for at du delte historien Beate – jeg er sikker på at de ble flotte og at de smakte helt fortreffelig:)

      • Beate
        Svar
        Skrevet på12:07, 10. august 2014

        <3

      • Kjersti Moe
        Svar
        Skrevet på18:52, 29. juli 2021

        Hei 🌞 Nydelige, bakte i dag 🧡
        1. Forringes kvaliteten hvis linsene fryses?
        2. Kan linsene forberedes ferdig og fryses ustekte? Og så ta ut ønsket mengde, tines og steke som angitt?

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på10:43, 30. juli 2021

          1. Vaniljekremen inni linsene kan kanskje endre konsistens etter tining.
          2. Ja, det kan du.

  • Espen
    Svar
    Skrevet på01:29, 7. november 2014

    Hei, hvilken diameter er det på ringene du bruker? Både til å stikke ut og til å presse?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:18, 7. november 2014

      Hei Espen. 9 cm og 4.5 cm 😉

  • Skrevet på13:49, 13. mai 2015

    Tusen takk for at du gir oss alle disse fantastiske oppskriftene! Kvalitet fra begynnelse til slutt!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:09, 13. mai 2015

      Så hyggelig kommentar! Takk Ulla 🙂

  • Christine Bjørnstad
    Svar
    Skrevet på17:14, 2. august 2016

    Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene dine. Å verdens beste vaniljekrem 😍

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:15, 2. august 2016

      Så stas! Værsågod Christine – bare hyggelig 🙂

  • Sissel Margrethe Eide
    Svar
    Skrevet på19:32, 29. juni 2017

    Hei! Ett av barnebarna mine, Birk på 4 år, er helt «gal» etter linsekaker med vaniljekrem. Veldig informative og fine sider du har! Nå tester jeg ut oppskriften din… Men vet du om jeg kan få kjøpt former på nettet, og eventuelt hvor?
    Sissel

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på09:49, 30. juni 2017

      Fant ikke på nett, men de finnes på Biltema!

  • Ragna
    Svar
    Skrevet på18:37, 22. februar 2018

    Hei:)
    Linsene ser helt fantatiske ut, og jeg tenkte å bake til helgen til mitt barnebarns bursdags. Vet du om jeg kan lage de ferdig i formene på kvelden for så å steke de dagen etter?
    Takk for alle fantastiske oppskrifter du deler, det bakes over en lav sko i heimen:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:17, 23. februar 2018

      Hei Ragna, det kan du. Det kan hende at mørdeigen blir litt vætet av vaniljekremen, så stek av på nederste rille for å få bunnen skikkelig gjennomstekt.

  • Katrine
    Svar
    Skrevet på21:04, 19. mars 2018

    Hei, er det mulig å fryse linsene? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:45, 20. mars 2018

      Ja, men de smaker aller best ferske! Jeg ville heller fryst ustekte linser og så stekt de av etter behov 🙂

  • Kristine
    Svar
    Skrevet på10:02, 31. mars 2018

    Disse må prøves! Hvordan oppbevarer du dem?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:02, 4. april 2018

      De spises opp! (oppbevares ikke). Neida, du kan sette dem kjølig om det skulle bli noe igjen.

  • Kjersti
    Svar
    Skrevet på14:40, 20. april 2018

    Kan man lage det som én stor linse? Er det da samme steketid?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:29, 20. april 2018

      Ja, det kan du. Steketid vil avhenge av hvor mye vaniljekrem du fyller i mørdeigen. Stek på nederste rille i ca. halv time til tre kvarter.

  • Camilla Renathe Ødegaard
    Svar
    Skrevet på11:26, 5. mai 2018

    Hei. Laget mørdeigen for 2 dager siden og den har ligget kaldt. Jeg opplevde at det ble «seig» deig. Som klistret seg når jeg rullet ut med kjevle. Hva kan jeg ta mer av i deigen. Endte med en del mel. Og prøvde legge i frysa litt. Men hjalp ikke noe særlig. Jeg rullet kuler og klemte ut i forma. Og lokka fikk jeg tilslutt rullet med enda mer mel.
    Tips? Stekte dem og de ble uansett kjempegode selv om teknikken ble litt annerledes. Linser er veldig populært her i huset. 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:22, 5. mai 2018

      Mer mel er tingen. Og små mengder ut av kjøleskapet. Den må være kald når du jobber med den. Tips: det er lettere å jobbe med en deig som er laget av margarin enn smør.

  • Moira E Eidahl
    Svar
    Skrevet på10:55, 10. mai 2021

    Jeg gleder meg å lage disse! Kan jeg spør hvordan du presser lokket godt på? Hva bruker du?
    på forhånd, tusen takk.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:47, 10. mai 2021

      Jeg fukter deigen med litt vann og presser ned med toppen av utstikkeren.

  • Moira E Eidahl
    Svar
    Skrevet på11:00, 10. mai 2021

    Et spørsmål til. Kan man lager vaniljekremen noen dager i forkant, eller dagen før? Det bør kanskje være rom temperatur når den brukes?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:47, 10. mai 2021

      Dagen før går fint. Den holder 2-3 dager. Kan gjerne brukes kald fra kjøleskapet.

  • Anne
    Svar
    Skrevet på22:17, 29. januar 2022

    Hei og takk for oppskriften.
    Kakene ble veldig gode. På noen åpnet lokket seg, og kremen tøyt ut.
    Jeg har prøvd dine tips, men likevel åpner noen seg.
    Har du noen flere tips? Det blir så lite vaniljekrem igjen i kaka🤷‍♀️

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:29, 30. januar 2022

      Det skjer meg også! Tipset er nok å koke vaniljekremen enda mer, sånn at det meste av fuktigheten forsvinner. Det er den som vil ut når de åpner seg..

  • Mette Hoel
    Svar
    Skrevet på17:32, 5. november 2022

    Hvor lenge anbefaler at linser m, vaniljefyll kan stå i kjølskapeg

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:21, 6. november 2022

      3-4 dager

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...