Følg krem.no på Instagram @kremno_elin og på Facebook
krem.no
  • HJEM
  • TIPS & TRIKS
    • Dekorering
    • Vekter og mål
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • OM KREM
    • Annonsere?
    • Kontakt

Mai-bløtkake

2/5/2017

4 Comments

 
Bilde

Maikake med hvit kant

Reklame: Til maifesten har jeg laget bløtkake med sukkerpasta, som du enkelt lager selv.
​(Blogginnlegget er laget i samarbeid med Hoff potetmel).
Hurra - er det ikke fantastisk at det er blitt vår og mai! Jeg har i samarbeid med potetmel.no bakt en bløtkake med sukkerpasta og bær. Den kan gjerne fylles med krem og fryses, så kan du ta den opp fra fryseren et døgn før den skal spises og gjøre den ferdig da. 

Oppskriften på sukkerpasta laget med potetmel bruker jeg alltid når jeg skal bake kaker med hvitt trekk. Det er søtt, ja, men sitronsaften gjør at det ikke er så mektig som du tror. Det smaker litt som engelsk konfekt. Porsjonen jeg har satt opp under er ganske stor. Skal du bare lage en kake kan den halveres. 

Sukkerpastaen blir fort hard, så pass på å pakke den godt inn i plast og kna den myk før den skal kjevles. Syntes du den er tørr og vanskelig å få sammen, tilsett litt væske (vann) og kna den med krok i en bakemaskin. 

​Sukkerbrød
5 egg
125 g sukker
75 g Hoff potetmel
75 g hvetemel
1.5 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og romtempererte egg.
2. Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel. Vendes inn det tørre litt etter litt forsiktig med en slikkepott.
3. Helles i en smurt springform ca. 24 cm og stekes på 180 grader 25-35 minutter.

Sukkerpasta (Fondant icing)
850 g melis
150 g Hoff potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)
Slik gjør du:
1. Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter.
2. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn på maks styrke ca. 15-20 sekunder, eller smelt gelatinen i 2 ss kokende vann.
3. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin (bruk eltekrok). Juster med melis/ vann til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn. 

Slik lager du kaken:
Du trenger ca. 5 dl kremfløte tilsatt ca. 4 ss sukker
Syltetøy (jordbær eller bringebær) 1 kurv jordbær, 200 g blåbær.

Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to eller tre. Pisk fløte til bløt krem. Ha på rørte jordbær/ syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. 
(Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker).

Legg på krem og skjær noen bær i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp.  

Slik legger du på sukkerpastaen og pynter den:
Kna sukkerpastaen myk (tilsett litt vann/ melis om den er tørr/bløt) og kjevle den avlang. Tykkelse ca. 2-3 mm. Bruk melis over og under så den ikke setter seg fast i bordet. Bruk en linjal/ målebånd og skjær med et pizzahjul høyde ca. 85-90 cm x 10 cm* (*mål så den går 3-4 cm over kanten på kaken). Rull den sammen. Rull den så ut igjen rundt kaken. Bruk fingrene og lag «bølgete» mønster på toppen av kaken. Legg frukt og bær på toppen og pynt med et bånd.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
4 Comments
Findus
3/5/2017 10:06:43

Kaken ser helt utrolig delikat ut. Tror du det kan bli suksess med marsipan, også??

Reply
Konditor-Elin
3/5/2017 10:10:49

Jada, blir garantert suksess det også.

Reply
Agnethe
3/5/2017 20:21:42

Heia. Jeg ser at det finnes oppskrifter både med og uten potetmel på sukkerbrød. Har det noen betydning på smak eller konsistens om jeg bruker potetmel eller ikke?

Reply
Konditor-Elin
3/5/2017 20:35:41

Hei Agnethe! Det er ikke stor forskjell i konsistens. Bunnen oppleves kanskje litt mykere med potetmel? Ved å bruke potetmel i sukkerbrød-røra blir det mer stabilt (faller ikke så lett sammen). Lykke til!

Reply



Leave a Reply.

    Bilde
    Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. 2017 ga jeg ut min første bakebok: "Alle kan bake." Høsten 2018 kommer den neste! På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.  Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap. 
    BESTILL BOKEN MIN HER
    Picture
    Bilde
    Bilde
    POPULÆRE NÅ: ​
    Picture
    FIRKLØVERKAKE I LANGPANNE
    Picture
    MARENGS
    Picture
    HVITLØKSBRØD
    Picture
    SJOKOLADELANGPANNE
    Picture
    SLIK LYKKES DU MED SØT DEIG
    Bilde
    HVORDAN PISKE KREM
    Picture
    SUKKERBRØD
    Picture
    BOLLEFOCACCIA
    Picture
     BOLLER MED OG UTEN ROSINER 
    Picture
    VANILJEKREM
    Picture
    FIRKLØVERKAKE
    Picture
    HALVGROVE RUNDSTYKKER
    Bilde
    15 MEST POPULÆRE

    Kategorier

    All
    Bløtkaker
    Cookies
    Dessert
    Fakta Om
    Flettebakst
    For De Minste
    Frukt Og Baer
    Gjærdeig
    Glutenfritt
    Godt.no
    Grunnoppskrifter
    Is
    Jul
    Kakedekor
    Kaker
    Konfekt
    Konkurranse
    Krem.no
    Langpanne
    Mandagstanker
    Marsipan
    Muffins
    Ostekake
    Påske
    Q Meieriene
    Sauser
    Scones
    Sjokoladekaker
    Tørsleffs
    Utstyr

    RSS Feed

    Blogglistenhits
© 2018 krem.no 
Om krem.no | Kontakt
✕