Omelette Norvegienne – Baked Alaska

Omelette Norvegienne – Baked Alaska

Festdessert 

Imponer gjestene! Til denne desserten kan du kjøpe det meste ferdig, alt du behøver å gjøre er å piske litt marengs. 
Omelette Norvegienne eller Baked Alaska er en dessert du kan gjøre nesten helt ferdig i god tid før gjestene kommer. Både is og kakebunn kan kjøpes ferdig. Legg så på marengs og sett i fryseren. Sånn, dett var dett. Før desserten skal serveres brenner du den av med en brenner eller setter den under grill-elementet i ovnen noen minutter. Ferdig!  

Kjøp ferdig iskrem (kjøp en litt god en, da) eller lag selv. Du velger! Min baked alaska består av 2 bokser ca. 900 g ferdigkjøpt iskrem som jeg har lagt oppå hverandre. Da ble den høy og flott! Om du bare har 4-5 gjester kan du lage den av kun en boks. Da behøver du heller ikke så mye marengs. 

Lurer du på hvordan det går an å putte is i ovnen uten at den smelter? Det er fordi kakebunn og marengs isolerer mot varmen. Selv har jeg brukt brenner for å få ønsket effekt. Om du velger å putte iskaka i ovnen kan du gjerne legge på et lag med kakebunn også rundt og på toppen av isen. Det vil isolere enda mer.   

Slik gjør du:
Flatt sukkerbrød
3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og sukker med en håndmikser. Sikt mel og bakepulver og vend inn.
Stryk massen utover et bakepapir. Pass på at det ikke blir for tynt. Stek på 210 grader i 5-7 minutter. Legg den ferdigstekte bunne opp ned på et annet bakepapir og dra forsiktig av papiret. Skjær ut kakebunnen slik at den passer til isen du skal plassere. Legg gjerne på  litt godt syltetøy. Plasser iskaka i fryser og la den stå der til den er gjennomfrosset. 

Marengs 
4 eggehviter
60 g sukker
60 g melis

​Pisk eggehviter til de skummer og tilsett sukker litt etter litt. Pisk til massen er hvit og seig. Tilsett all melisen til slutt og rør et minutt til. 

Ta iskaken ut av fryserene og stryk på marengsen med en slikkepott. Sett kaken i fryseren igjen eller bruk en brenner for å svi av marengsen. Alternativt kan du sette på grill-elementet på ovnen og la iskaken stå til den tar farge. OBS! Det går veldig fort, så pass på! Server med det samme – gjerne med noen bær til. 

Vil du tenne på iskaken slik proffene gjør? Varm et par deciliter cognac i en kjele og tenn på mens den er i kjelen. Slå av lyset og hell den brennende spriten over iskaken med en stor skje. 

Lag en rullekakebunn. Avkjøl og skjær til. 
La isen stå og tine litt før du legger den på kakebunnen. Velg selv om du vil ha ett eller to lag med is. Sett isen tilbake i fryseren igjen før du gjør noe mer. Den skal fryse helt til før du har på marengs. 
Pisk marengs av sukker og melis. 
Stryk på med en slikkepott. Dra slikkepotten ut fra kaken for å få fint møsnter.  Sett i fryser frem til den skal spises, eller brenn av marengsen med en brenner (eller i ovnen) og server med det samme. 
Nydelig dessert som passer godt med litt bær ved siden av.
Godt nyttår kjære kremvenner!! 
5 based on 1 reviews
7 Kommentarer
  • Skrevet på19:50, 7. januar 2018

    pokker,, nå ble jeg sulten igjen.. herre min det så godt ut.. 😉
    mvh
    Ronny
    http://www.LEDonline.no

  • Lise
    Svar
    Skrevet på18:03, 6. desember 2018

    Hvor lenge kan den stå ute før man spiser den? Tenker på at isen ikke er så god når den er dypfryst

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på21:42, 6. desember 2018

      Den trenger rundt en halvtime på benken vil jeg tro..

  • Nina Lunde
    Svar
    Skrevet på05:10, 18. desember 2019

    Forsto jeg det riktig – kan jeg gjøre den helt klar med bunn og marengs å sette i frysern? Så ta den ut og brenne av marengsen når den skal serveres?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:23, 18. desember 2019

      Jepp!

  • Trine Ringen Korneliussen
    Svar
    Skrevet på10:25, 31. desember 2023

    Usikker på fat her… kan man bruke et porselensfat rett fra fryser med kaka på og inn i ovn? Går det bra?
    Tenker om det sprekker.
    Etter at den har vært i ovn for «brenning»
    Skal den da stå på benk i ca .en halvtime?
    Takk for svar😊

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:24, 31. desember 2023

      Det er best å bruke et fat som tåle varme, ja, for det kan sprekke om du bruker noe som ikke er ildfast. Den bør stå en halvtime for å tine, isen smaker best da.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...