Ovnsbakte nektariner

Ovnsbakte nektariner

Bilde

Superenkel sommerdessert

Smakfulle nektariner med knasende god krønsj. Perfekt sommerdessert på en lat sommerdag. 
Jeg har et litt ambivalent forhold til nektariner. De er harde, smakløse og trenger en dag eller fem på å bli skikkeilg modne. Enten er de for harde, eller så blir de for bløte. Men – er det noe de passer til, så er det en skikkelig deilig sommerdessert. Mine nektariner var harde, selv etter en dag ute på benken. Måtte skjære løs steinene, men i ovnen skjer det noe magisk. Da frigjøres saft og smak. Plutselig smaker nektarinene som er tropisk sommerdag.

Krønsjen på toppen er laget med fingrene på ett minutt – ingen redskap behøves. Steketid avhenger av hvor moden frukten er. Mine nektariner var harde, de sto i ovnen nesten 40 minutter. Da var de møre. Modne, bløte nektariner trenger ikke like lang tid i ovnen og vil lettere koke i stykker (miste sin form). 

Du kan også bruke annen fast frukt, som fersken, plommer eller epler. 

Ovnsbakte nektariner
5 nektariner – deles i to – stein fjernes.

Krønsj
35 g smør 
1.5 ss sukker (gjerne brunt)
1.5 ss hvetemel
1.5 ss havregryn
35 g havrekjeks (ca. 5 stk – for eksempel Gjende)

Slik gjør du:
1. Smør en ildfast form med smør og sett de halve nektarinene i formen. 
2. Kna sammen krønsjen med fingrene. Den skal være litt grov.
3. Fordel krønsj på hver nektarin. 
4. Hell på litt vann i formen og sett i ovnen på 180 grader.
5. Stek i 30 -40 minutter midt i ovnen

Bilde

Legg halve nektariner i en smurt, ildfast form. Bruk fingrene til å blande sammen krønsjen. 
Bilde

Legg på krønsj på hver frukt og ha litt vann i formen før du setter i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter (avhenger av hvor moden frukten er).. 
Bilde

Spises lun med iskrem eller vaniljesaus
5 based on 1 reviews
3 Kommentarer
  • Therese
    Svar
    Skrevet på07:42, 18. juni 2022

    Hei!
    Etter en runde i stekeovnen smakte nektarinene som svisker…
    De eldste i forsamlingen likte desserten, da;)

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:26, 23. juni 2022

      Svisker? Den var ny. Har aldri opplevd at det har skjedd..

  • Mona Barosen
    Svar
    Skrevet på17:10, 22. mai 2023

    Disse smakte veldig godt og var enkle å lage. Takk for nok en god oppskrift!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...