Følg krem.no på Instagram @kremno_elin og på Facebook
krem.no
  • HJEM
  • TIPS & TRIKS
    • Dekorering
    • Vekter og mål
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • OM KREM
    • Annonsere?
    • Kontakt

Pavlova med epler og karamellsaus

5/10/2016

0 Comments

 
Bilde

Eplepavlova med epler, karamellsaus, myk krem og knasende sprø marengs. Rekk opp handa den som vil ha! 

Du må bare ha meg unnskyldt om du syntes det blir FOR mye epler på krem.no om dagen. Jeg kan simpelthen ikke få nok! Denne pavlovaen er som skapt for deg som kan like det både syrlig og søtt. 
Nordmenn elsker pavlova i mai, men hva med oktober? Jeg fikk lyst til å prøve en høstlig variant og tenkte at denne smakskombinasjonen måtte bli bra! Syrlige epler, mjuk krem, knasende sprø og søt marengs. Ja, så var det karamellsausen, da. Den liksom binder det hele sammen. Til denne desserten trenger du 2 store epler eller 3-4 små. Det er en ganske liten pavlova, rundt 18 -20 cm i diameter, derfor har jeg ikke brukt mer enn 3 dl fløte (liten kartong. Eplene skar jeg i litt tynne skiver for at de skulle bli møre på kortest mulig tid. Liker du at det er litt mer knas og tyggemotstand, skjær båtene litt tykkere. Min karamellsaus ble tynnere igjen etter at eplene hadde ligget i litt (eplene væsker) derfor fjernet jeg eplebitene når de var møre og fortsatte å koke inn karamellsausen til den var blitt litt tykkere igjen. 
Pavlova
3 eggehviter
160-180 g sukker 

​Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten "gullfisker" - det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Bre marengsen utover et brett kledd med bakepapir, ca. 18 -20 cm i diameter og sett i ovnen. 
4. Steketid og temperatur: Marengs med seig / myk kjerne: 120 grader 1-2 timer
Tørr marengs: 100 grader 3-4 timer.

Karamellsaus:
1 dl sukker + 2 ss brunt sukker (om du har)
1 dl fløte
2 ss smør
1/2 ts kanel (valgfritt)

i tillegg trenger du...
2-3 store epler, skrelt og delt i skiver
2 dlpisket kremfløte tilsatt litt vaniljesukker + 1/2 ss sukker.

Slik gjør du:
Skrell eplene og del i båter. Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele eller i en panne. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får saus-konsistens. Det tar 7-10 minutter i kjele, 3-4 minutter i en panne. Tilsett eplene og kok til de er såvidt er møre. Avkjøl. ( Er sausen for tynn syntes du? Ta ut eplebåtene og kok videre til du har tykkere konsistens.) 

Legg pavlovaen på fat. Pisk resten av fløten til bløt krem og bre den utover pavlovaen. Ha på eplene og sausen mens de enda er litt lune (pass på at de ikke er for varme).  Serveres omgående. 


Bilde
Når karamellen begynner å få tykk konsistens tilsettes eplene. La de koke sammen med sausen til de er møre. 
Bilde
Bløt krem, sprø marengs og syrlige epler med karamell. Kos deg med det! 
0 Comments



Leave a Reply.

    Bilde
    Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. 2017 ga jeg ut min første bakebok: "Alle kan bake." Høsten 2018 kommer den neste! På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.  Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap. 
    BESTILL BOKEN MIN HER
    Picture
    Bilde
    Bilde
    POPULÆRE NÅ: ​
    Picture
    FIRKLØVERKAKE I LANGPANNE
    Picture
    HVITLØKSBRØD
    Picture
    SJOKOLADELANGPANNE
    Picture
    SLIK LYKKES DU MED SØT DEIG
    Bilde
    HVORDAN PISKE KREM
    Picture
    SUKKERBRØD
    Picture
    BOLLEFOCACCIA
    Picture
     BOLLER MED OG UTEN ROSINER 
    Picture
    VANILJEKREM
    Picture
    FIRKLØVERKAKE
    Picture
    HALVGROVE RUNDSTYKKER
    Bilde
    15 MEST POPULÆRE

    Kategorier

    All
    Bløtkaker
    Cookies
    Dessert
    Fakta Om
    Flettebakst
    For De Minste
    Frukt Og Baer
    Gjærdeig
    Glutenfritt
    Godt.no
    Grunnoppskrifter
    Is
    Jul
    Kakedekor
    Kaker
    Konfekt
    Konkurranse
    Krem.no
    Langpanne
    Mandagstanker
    Marsipan
    Muffins
    Ostekake
    Påske
    Q Meieriene
    Sauser
    Scones
    Sjokoladekaker
    Tørsleffs
    Utstyr

    RSS Feed

    Blogglistenhits
© 2018 krem.no 
Om krem.no | Kontakt
✕