Enklere å lage enn du tror!
Pepperkaker (stor oppskrift)
Sukker 1 kg Sirup 750g Margarin 750g Egg 5 stk Hvetemel 2 kg Bakepulver 15g Ingefær 15g Kanel 35g Nellik 15g Kardemomme 10g Pepper 1 knivsodd Slik gjør du: 1. Sukker, sirup og margarin varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte) som helles over i en bakemaskin. 2. Bland krydderet sammen med det tørre og ha i bakemaskinen. Tilsett egg. 3. Elt sammen til en deig. 4. Deigen settes kjølig til dagen etter. Pepperkakene skal helst være tynne og stekes på 200 grader 5-10 minutter (avhenger av tykkelse). |
Denne sleden fant jeg tegningene til på nettet, men jeg har laget den litt om, slik at den fikk meier. Da står den stødigere.
Til å sette sammen sleden har jeg brukt eggehviteglasur. Den lager jeg ved å røre sammen 1 eggehvite med ca. 3-4 dl siktet melis. Tilsett et par dråper sitronsaft mot slutten. Eggehviteglasuren må røres godt sammen og skal ha en seig konsistens. Den bør ikke være for rennende og heller ikke for "tørr". Rør helt til glasuren har en kritthvit farge (eller til armen gjør vondt..) Du kan selvfølgelig bruke smeltet sukker til å sette den sammen, så dekorere den med eggehviteglasur. Jeg dekorerte siden på sleden før jeg limte den sammen. Her har jeg laget malen som du kan klippe ut og bruke. På tegningene finner du også forklaring på hvordan denne er satt sammen. ![]()
|
|
|