Prinsessekake med vaniljekrem

Prinsessekake med vaniljekrem

Picture

..helt uten uten rårand.

Å lage prinsessekake med vaniljekrem kan være en utfordring for mange. Den kan fort bli knusk tørr ytterst og rå i midten. Her viser jeg hvordan du skal lykkes.
Prinsessekake – så godt, men så ofte mislykket. Hvorfor det? Jo, fordi man ofte bruker for liten form (eller putter for mye deig i den forma du har). Utfordringen da er å få den skikkelig gjennomstekt. Det blir som oftest et krater på midten, mens den er knusk tørr i ytterkantene.

I dag har har jeg bakt ei prinsessekake med vaniljekrem som ble saftig, nydelig god OG gjennomstekt. Hemmeligheten?
1. Ikke lag for store deigbiter. De kan godt være 3-4 cm høye, men ikke stort mer. De skal plasseres i forma med gode mellomrom. INGEN deig i bunnen.
2. Bruk en stor nok form. Jo tettere deigemnene plasseres, jo mer blir det å gjennomsteke.
3. Stek bollekaka lenge nok. Det er mye vaniljekrem i denne, men når du plasserer kremen i midten av hver kanelsnurr blir den lettere å gjennom steke enn om du skulle smurt kremen inni snurrene. Jo mer fuktighet, jo vanskeligere å steke.

Prinsessekake (passer til en springform 26 cm eller en liten langpanne)
300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør

ca. 50 g mykt smør
kanel + sukker

1/2 porsjon Vaniljekrem (ca. 150-200 g)

Har du lest hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Ha alt det tørre + væsken i bakebollen og elt t i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 minutter til.
2. La deigen hvile ca. 1 time.
3. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør på smør, strø på kanel og sukker etter ønske.
4. Rull deigen sammen. Kapp biter som er 3-4 cm lange.
5. Plasser deigbitene i en smurt springform, med godt mellomrom. Sett til heving i 30-45 minutter.
6. Etter heving, før kaken stekes, ha vaniljekrem på hver bolle. Lag et lite krater og legg vaniljekremen på, eller ha vaniljekremen i en sprøytepose og stikk den nedi hver bolle.
7. Stek litt ned i ovnen på 225 grader i 5 minutter, før du senker temperaturen til 200 grader og steker ca. 25 minutter til.

Picture

Picture

Kjevle deigen til et rektangel. Ikke lag den for bred. Smør på mykt smør (ca. 50 g) og strø på sukker og kanel. Rull sammen. Del i biter på ca. 3-4 cm.
Picture

Sett kanelsnurrene i en godt smurt form (ca. 26 cm).  (legg merke til at jeg ikke har noen bolle sentrert i midten..)
​Sett til heving i 30-45 minutter.
Picture

Før steking legges vaniljekremen på. Lag en liten fordypning, eller bruk en sprøytepose og dytt nedi hver snurr. Klem så du delvis fyller snurren med vaniljekremen.
Picture

Stek litt ned i ovnen. Temperatur ved skyving: 225 grader. Etter 5 minutter, skru ned til 200 grader og stek ca. 30 minutter.
Picture

Super-dupergod kake med hjemmelaget vaniljekrem. Helt gjennomstekt og veldig saftig!
Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Grete Svendsen
    Svar
    Skrevet på17:49, 20. mars 2018

    Har bakt to av denne i dag.Fulgte oppskriften veldig nøye.Og resultatet vart bare kjempe supert.Denne skal bakes om og om igjenn.Tusen takk for all inspirasjon😊

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:59, 20. mars 2018

      Hurra, så bra! Takk for tilbakemelding Grete.

  • Kristine
    Svar
    Skrevet på06:55, 12. april 2018

    Denne skal jeg prøve! Hva sprøyteposer bruker du Elin? Synes det er vanskelig å finne poser som holder ordentlig og ikke går hull i når man har marengs eller vaniljekrem i.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på09:46, 12. april 2018

    Hei Kristine. Jeg kjøper gjerne 100 stk i slengen på ebay eller på steder hvor de selger ting til storhusholdning (som for eksempel NorEngros) men vet du får tak i gode sprøyteposer på Jernia og i butikker som selger kakepynt-utstyr.

  • Skrevet på14:45, 3. mai 2018

    Hei, jeg prøvebakte denne for noen uker siden, fordi jeg skal bake den til konfirmasjonen til sønnen min. Komfyren min driver og tuller seg, og undervarmen er dårlig, så jeg stekte den på varmluft. da ble den litt godt stekt (men god og fort oppspist). Hvor mye anbefaler at du at jeg reduserer varmen med om jeg bruker varmluft? Eller bør jeg heller redusere steketiden?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:00, 3. mai 2018

      Litt vanskelig å si, men jeg vil tro du kan redusere temperaturen til 190 grader og steke den 20-25 min (kommer an på hvor tett deigemnene står). Hvis den blir mørk på toppen, legg litt folie på toppen siste del av steketiden.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...