Risboller i langpanne

Risboller i langpanne

Picture

Latmannsversjonen av risboller

Mine risboller stivner alltid før jeg får plassert dem i former eller på brett. Løsningen ble å lage en kjempestor riskake i en langpanne.
Risboller hører liksom med til julefeiringen, men jeg syntes det er et ork å lage, mye fordi massen så fort stivner (slik at risbollene bare blir skikkelig uappetittlige å se på). Så, i beste krem.no – ånd tenkte jeg at det måtte da gå an å lage en latmannsversjon?

Som tenkt, så gjort. Eneste jeg gjerne skulle gjort om igjen var å bruke en litt større langpanne. Min ble i minste laget, med det resultat at flaket var vanskelig å løsne fra formen, og at «blokka» ble litt vanskelig å skjære i biter. Men pytt, det gikk da!

Følg bildene under, så ser du hvordan jeg har gjort det. Dette er forresten samme oppskrift som jeg bruker til Delfiakake.

Risboller i langpanne
250 g sjokolade (jeg bruker mørk)
4 ss sterk kaffe
1 pk kokosfett (Delfiafett)
2 egg
2-3 ss sukker
100 g puffet ris

Slik gjør du:
1. Kle en langpanne med bakepapir eller plast (bruk gjerne en vanlig langpanne str. 30 x 40 cm. Den jeg brukte er 25 x 30, da får du en tjukkere kake.)
2. Smelt sjokolade sammen med kaffe i mikroovn eller over vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen)
3. Smelt delfiafett. Det skal være helt smeltet og litt varmt.
4. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg.
5. Bland sjokolade i eggedosisen.
6. Tilsett smeltet fett litt etter litt.
7. Rør inn puffet ris.
8. Hell i langpannen og sett kjølig.
9. Hvelv riskaken ut av formen og del i to. Del deretter i lengder, som igjen deles i biter. Oppbevares i plastpose et kjølig rom.

Picture

Pisk eggedosis, tilsett smeltet sjokolade og kaffe. Sørg for at delfiafettet er varmt (ikke lunka) når du pisker det inn litt etter litt.
Picture

Picture

Til slutt vender du inn ris. Jeg helte i litt på slump (ca. 100 g) Du bestemmer selv hvor mye du vil ha i. Min minste langpanne var i minste laget, bruk gjerne en litt større. Sett formen i kjøleskap.
Picture

Etter ca en halv time i kjøleskap skal den være fast nok til å kunne deles opp. Hvelv hele riskaka ut på et underlag og del i to. Del opp i stenger (bruk gjerne en kniv dyppet i varmt vann). Bruk en sagekniv, da går det lettest – det går også an å bryte hele kaka opp i biter.  Del stengene opp i passe store biter og putt i poser. Oppbevares kjølig.
Be the first to write a review
15 Kommentarer
  • Charlotte
    Svar
    Skrevet på16:59, 14. desember 2017

    Hei! Såå sykt digg, at jeg ikke har tenkt på å lage den i langpanne før…! Det skal gjøres… mener du den oppbevares best i pose eller i boks?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:47, 14. desember 2017

      Pose, helst litt kjølig (lav smeltetemperatur på kokosfett). De tørker ut ellers.

  • Jenny
    Svar
    Skrevet på20:36, 14. desember 2017

    Hvorfor «vanne ut» sjokoladen med så store mengder kokosfett? Synes det ødelegger smaken..

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:48, 14. desember 2017

      Smak og behag…og tradisjon. Noen foretrekker den myke sjokoladen. Bruk gjerne mindre kokosfett. Da blir det også en hardere kake.

  • Berit R
    Svar
    Skrevet på00:08, 15. desember 2017

    Genialt! Og delikat!!! Tror jeg skal fikse disse til gubben over helga:)

  • Anne-Christine
    Svar
    Skrevet på05:30, 23. januar 2018

    Hvor mange gram er det i en pakke kokosfett? Her I USA er det vanskelig a finnes. Thank you for your reply.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:44, 23. januar 2018

      250 gram 🙂

  • Lone Å Kronstad
    Svar
    Skrevet på15:49, 9. desember 2018

    Hei elin! Èn pakke delfiafett- det er de pakkene på 250 gr?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på19:53, 9. desember 2018

      ja

  • Inger Lise
    Svar
    Skrevet på18:38, 9. desember 2018

    Hei. Smart med langpanne 😍 blir disse av den tørre sorten eller er de litt klissete?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på19:53, 9. desember 2018

      Skjønner ikke helt spørsmålet. De stivner.

  • julie fjærestad
    Svar
    Skrevet på17:35, 16. desember 2018

    100 puffet ris? 100 gram eller? 🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:57, 16. desember 2018

      haha, det er nok gram, ja..

  • Lynn
    Svar
    Skrevet på00:19, 5. februar 2020

    Kan denne lages uten Delfiafett? Jeg får ikke tak i Delfiafett nå. Hva kan man eventuelt erstatte Delfiafettet med?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:18, 5. februar 2020

      Du kan vende puffet ris i sjokolade, det er et alternativ, men da blir det en litt annen konsistens.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...