Sebrakake

Sebrakake

Bilde

En litt annerledes marmorkake

Sebrakake har versert på nettet noen år, og lenge har jeg tenkt at den kaka må jeg prøve. Konklusjonen er: lettere enn det ser ut som. Vil du imponere – sett igang, bak sebrakake!
Jeg finner masse inspirasjon på Instagram og på Internett, og i dag fikk jeg lyst til å prøve å bake en kake som har dukket opp på nett med jevne mellomrom. Kaken er en form for marmorkake, men enklere. Alt skal bare skal røres sammen. Navnet er sebrakake og jada, den er i beste krem-dott-ånd, veldig lett å få til. Æresord!

Min kake kunne godt hatt litt mer markerte striper. Det får du ved å bruke mer hvit røre enn mørk, samt å ta flere skjeer om gangen, ikke bare én og én. Det er mye røre som skal i formen, så vær litt raus med hvert «lag» (se forklaring under).

Jeg stekte kaken på 180 grader i 35-40 minutter, men som noen kanskje har sett på bildet er det bittelitt rå i midten. Det unngår du ved å bruke varmluft. Da steker den litt raskere. 

Sebrakake
3 egg
170 g sukker
1.5 dl nøytral olje (eksempel solsikke, raps eller soya)
1.5 dl melk
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
en halv ts salt
2 ss kakao 

Springform ca. 22 cm.
Stekes på 180 grader 30-40 minutter (gjerne varmluft)

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis. 
2. Ha i melk og olje.
3. Vei opp mel, vaniljesukker, bakepulver og salt og rør sammen. 
4. Rør inn det tørre i det våte. Ikke bland for mye, bare så det blir klumpfritt.
5. Ta av ca. 5 dl av røren og sikt inn 2 ss kakao. 
6. Start med å ha 2-3 ss hvit røre i bunnen. Så 1-2 ss mørk røre, 3 ss hvit, 1-2 ss mørk, osv. Røren vil flyte helt utover. Bruk mer hvit røre enn mørk. Til slutt, ta 1 ss av hver. 
7. Stek på 180 grader (bruk gjerne varmluft) 30-40 minutter. 

Bilde

Start med å legge 3-4 skjeer hvit masse i bunnen. Legg på 2 ss mørk. Gjenta til du ikke har mer røre igjen. 
Bilde

Røren flyter utover av seg selv. Du behøver ikke gjøre annet enn å legge på nye skjeer med røre. Prøv å hold deg i midten av forma…
Bilde

Saftig og god, med morsomt mønster. Skjær den opp når den er helt kald, da kommer mønsteret best frem. 
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...