Sitronterte

Sitronterte

Picture

Frisk sommerkake med smak av sitron

​Noen ganger trenger man bare noe friskt, noe som kan avslutte et godt måltid, starte en samtale, noe man kan nyte i stillhet, eller lengte etter en hel uke. Dette er en sånn dessert.
En smakebit av hva som kommer i boken min til høsten! Sitornterte er en klassiker som smaker ekstra godt nå på sommeren.

SER DU ETTER SITRONTERTE, sånn som de lagde på Bakemesterskapet? Se denne oppskriften!

Mørdeig:
100 g melis eller fint sukker
200 g smør eller margarin
300 g hvetemel
1 egg
2 ss kaldt vann

Slik lager du mørdeig:
1. Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Ikke arbeid deigen for mye.
2. Legg deigen kjølig en halv time før du bruker den.

Sitronfyll:
6 egg
150 g sukker
revet skall av 2 sitroner
3/4 dl sitronsaft
1 ½ dl fløte
1 dl melk

Slik gjør du:
1. Kjevle ut mørdeig ca. 1 ½–2 mm tykk og ha over i en paiform med løs bunn ca. 24 cm eller bruk en springform ca. 22–23 cm. Hvis du bruker springform, kle den med bakepapir i bunnen. Ha i bakepapir og hell i erter eller ris, mynter eller keramiske kuler.
2. Forstek skallet på 175 grader i ca. 15 minutter. Fjern det du har puttet i mørdeigsskallet, fortsett å steke til mørdeigen har gyllen farge.
3. Bland sammen ingrediensene til sitronfyllet. Sikt blandingen og ha litt av det revne sitronskallet tilbake i blandingen. Hell fyllet i paiskallet og stek på ca. 160 grader til fyllet stivner (ca. 30–35 minutter).
4. Serveres med pisket kremfløte.

Picture

Superdeilig kake med smak av sitron…
Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • May
    Svar
    Skrevet på08:54, 10. juni 2018

    Denne skal jeg definitivt teste! Du er så flink Elin! Inspirerer meg hver eneste dag! Takk.

  • Trine Jacobsen
    Svar
    Skrevet på22:12, 12. juni 2018

    Dette tror jeg er det beste jeg vet i hele verden!

  • Nina
    Svar
    Skrevet på22:15, 12. juni 2018

    Sitron terte med marengs og jordbær ved siden.

  • Inger
    Svar
    Skrevet på23:48, 28. april 2019

    Ser kjempegod ut! Kan den fryses?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:11, 30. april 2019

      Kan fryses, men jeg anbefaler å oppbevare den i kjøleskap (opptil en uke) fremfor å fryse.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...