Sitruskake med marsipan i liten langpanne

Sitruskake med marsipan i liten langpanne

Bilde

Saftig, syrlig og mmmm…med marsipan

Jeg elsker sitrus og har laget en kake som gjenspeiler akkurat det. For å gjøre kaka ekstra saftig rev jeg opp en bit med hard marsipan jeg hadde liggende i skuffen. Med noen biter av påskemarsipan på toppen ble det nesten påskestemning i stua.
Bilde

Kaka er laget litt på slump – jeg tok en appelsin og en sitron, men sitron kan godt byttes ut med lime. Eller bare bruk appelsin om det er det du har. Pass på at du ikke bruker for mye sitron og lime – det gir en veldig syrlig smak. Brukte 150 gram revet marsipan – en klump jeg har hatt liggende i skuffen siden jul. Når du har i så mye marsipan blir kaka nesten som en massarin. Har du lyst på en litt lettere kake – bruk litt mindre marsipan eller sløyf det helt. Går helt fint å lage kaka uten også.
Sitrusformkake med revet marsipan
250 g smør eller margarin
225 g brunt sukker (eller vanlig sukker)
3 egg
225 g hvetemel
100-150 g revet marsipan (jeg brukte en tørr bit med 50% mandler. Du kan også bruke vanlig marsipan)
2 ts bakepulver
revet skall og saften av 1 appelsin
revet skall og saft av 1/2 sitron
(totalt ca. 1 1/2 dl sitrus saft)

Melis, sitronsaft og litt gul farge
Kolibristenger 
Farget krymmel

Slik gjør du:
1. Rør romtemperert smør og sukker porøst og luftig.
2. Tilsett eggene – ett for ett. Skrap godt ned fra kanten av bollen hele tiden.
3. Bland inn det tørre + revet marsipan. Rør såvidt sammen.
4. Ha i sitronsaft, appelsinsaft og skall fra sitrusfrukten. Ikke rør for mye.
5. Strykes utover i en liten langpanne 25 cm x 36 og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter.
6. Avkjøl kaken og rør sammen 2 dl melis med litt vann. Tilsett litt sitronsaft i glasuren og litt gul farge (kan sløyfes).
7. Stryk melis utover kaken og dryss på litt krymmel. Del opp påskemarsipan og legg på hver bit.

Bilde

Bilde

Bilde

Til pynt har jeg skåret opp marsipanpølser med tuttifrutti – også kalt kolibristenger. De kan du fint lage selv også.
5 based on 1 reviews
11 Kommentarer
  • anita larsen
    Svar
    Skrevet på14:22, 12. november 2015

    Gud så god den så ut

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:41, 12. november 2015

      Den er kjempegod, Anita 🙂

  • Anne-Tone
    Svar
    Skrevet på12:18, 22. mars 2016

    Laget denne til påskefikan i morgen 👍 måtte smake, den var super god 🍋

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:23, 22. mars 2016

      Påskefika – så hyggelig!

  • Inger
    Svar
    Skrevet på12:30, 2. april 2021

    Blir den for tung til å stekes i formkakeform?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:03, 2. april 2021

      Ja, den vil fort bli for rå

  • Anne C
    Svar
    Skrevet på09:12, 23. januar 2023

    For en fantastisk oppskrift!! Laget denne med glutenfritt mel og tilsatte et egg ekstra siden jeg hadde så små egg. Saftig og frisk!! Den BESTE glutenfrie formkaka jeg har smakt!!

    • Anne C
      Svar
      Skrevet på09:17, 23. januar 2023

      Ikke formkake, men langpannekake 😅.. rett skal være rett..

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:26, 23. januar 2023

      Så hyggelig å høre! Tusen takk for tilbakemelding 🙂

  • Grete Cecilie Bolstad
    Svar
    Skrevet på16:51, 14. mai 2023

    Jeg skal prøve kaken din, men må lage den glutenfri. Har du erfaring med å fryse den?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:24, 15. mai 2023

      Det går fint å fryse den.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...