Sjokoladekake med konfektkrem

Sjokoladekake med konfektkrem

Bilde

M for mamma

Søndag er det morsdag og det er er tid for å skjemme bort mor noe så inn i hampen. Enig? Derfor har jeg har laget det beste jeg vet. På sin datter kjenner man sin mor. Eller…hvordan var det det ordtaket var igjen?

Farsdag: Mor baker kake, mor kjøper pakke, barna lager kort. Morsdag: Mor baker kake, far kjøper blomster, barna lager kort.
Vel.

Når sant skal sies hadde de sikkert bakt. Om jeg hadde bedt om det. Men, altså – jeg har allerede morsdagskaka til meg selv klar. Og hvis jeg skal skjemmes bort noe så inn i hampen, da vil jeg ha noe av det beste jeg vet: Sjokoladekake med bringebær og ganache. Skikkelig mektige saker. Jeg har lagd den før. Men en god ting kan ikke lages for mange ganger, kan det vel?

Men, egoistiske Elin, du må jo gi noe til mamma’n din også! Å ja. Men jeg vet hva hun liker. Som datter, så mor. Glem blomsterkvasten. Denne kaka går rett hjem til mødre over 70 også. 

Denne kaken er laget av:
Langpannekake  
1.5 dl kremfløte
150 g sjokolade
Litt bringebærsyltetøy
Diverse marsipanpynt

4-6 små runde kaker

Slik gjør du:
1.  Kok opp fløte og hell over finhakket sjokolade. La stå litt før du rører glatt. La stå på til dagen etter (enten i romtemp eller i kjøleskap).
2. Lag langpannekake. Avkjøl. Stikk ut rundinger (ca. 7 cm) av langpannekaken og smør på bringebær på nederste bunn.
3. Smelt litt av ganachen så den bare blir litt myk og stryk på et tynt lag på bunnene.
4. Legg sammen tre bunner oppå hverandre og smelt resten av ganachen så den blir flytende. Hell over med en skje. 
5. Pynt etter eget ønske. Jeg har farget marsipan og rullet kuler i spiselig glitter, skåret ut M-bokstav og hjerte, penslet med spiselig glitter (og dyttet en liten bit av en grillpinne i), og laget miniroser.

Av sjokoladekake-restene lager dupunsjboller!

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

For å lage «perler»: rull marsipan til en kule og rull i et eggeglass med litt glitterstøv. Ta den så i hånden din og rull på nytt. Da får du en skinnende glans. M-en har jeg penslet med spiselig kobberstøv og satt i en grillpinne. Så dyttet den i kaka. Marsipanrosene har jeg laget som små knopper. 
Bilde

Mor

Aldri
lenger
enn et
sukk
unna

Per Larsen

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...