Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Bilde

Glutenfri festkake

Denne kaka ble i går servert i et førtiårslag. I sånne fire-null-selskap med bare damer må man passe på og dra på med litt extra booze samt et firesifret antall kalorier. Det der med extra booze er forresten ikke helt sant – det smakte knapt alkohol (jeg kunne visst hatt i litt mer av den kaggen med rom). Til glede for alle dere som tar avstand fra gluten – denne kan dere også spise!

Det finnes jo knapt bedre dessert enn sjokolademousse, og dette er en kake du kan dele med mange! Du velger helt selv hva slags sjokolade du vil bruke – jeg tok halvparten lys og mørk, men er du svak for mørk sjokolade – bruk bare det. Eller bare lys om det er din favoritt. Jeg hadde i en klunk med rom, men det var det få som smakte. Bruk gjerne litt mer, men ikke halve flaska. Da får du problemer, både med UP, og med at kaka ikke stivner.

Bunn:
3 eggheviter
100 g fint sukker eller melis
150 g nøtter eller mandler

Sjokolademousse:
3 eggeplommer
15 g sukker
1 dl melk
3 plater gelatin
130 g lys sjokolade
130 g mørk sjokolade
2-3 ss Rom eller Cognac (valgfritt)

3 dl kremfløte

Slik gjør du:
1. Skill egg og hviter. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
2. Mal mandler/nøtter.
3. Pisk eggehvitene stive med sukker som tilsettes litt etter litt. Bland inn malte mandler/nøtter med en slikkepott og ha over i en kakeform (ca. 24 cm). Stek på 175 grader i 20 minutter. Avkjøl.
4. Bland sammen eggeplommer, melk og sukker i en liten kjele. Rør til det tykner – pass på at det ikke koker, da vil det bli eggerøre. Ta kjelen av platen – klem ut vannet av gelatinen og rør den inn.
5. Hell sausen over sjokoladen (som er finhakket). La stå litt slik at sjokoladen får smelte, før du rører til du har en glatt sjokolademasse.
6. Pisk slapp krem av kremfløten. Ha i litt av den piskede kremen i sjokoladeblandingen før du har alt over i resten av kremen. Rør til alt er blandet. Smak til med Rom eller cognac om ønskelig.
7. Plasser den avkjølte bunnen i formen igjen (eller i en justerbar kakering). Hell sjokoladekremen i forma og sett kjølig / i fryseren.

For dekorering – se bilder lenger ned på siden.

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Hell vaniljesausen over sjokoladen. La den stå litt før du rører.
Bilde

Hvis du ikke ønsker at kanten på bunnen skal syntes kan du skjære av en cm av bunnen rundt det hele, slik at sjokolademoussen kommer ytterst ut mot kanten.
Bilde

Fyll ringen med kremen og sett i fryseren. Eller på kjøl. Jeg pleier å sette den i fryseren, ettersom kaken er enklere å jobbe med (pyntes) når den er helt hard.

Så var det pynten..

Bilde

Smelt sjokolade i vannbad og stryk utover på et par stykker med plast. Legg i kjøleskap. Pensle på litt gullstøv (tilsatt bittelitt vann) på bringebærene. Ta sjokoladen ut av kjøl og fjern plasten. Pensle på litt gullstøv om ønskelig.
Bilde

Ta kaken ut av fryseren og fjern kakeringen. Plasser kaken på et fat. Jeg har en justerbar kakering, men det går fint an å bruke en vanlig springform også. For å få en jevn kant kan du kle ringen med papir eller plast. Fjernes når kaken er frossen. .
Bilde

Klipp ut en remse i papir og legg på kaken. Sikt over kakao.
Bilde

Jeg fant noen marengs i skapet som jeg penslet med litt kakao  for å få mønsteret synlig. Så har jeg knekt opp sjokoladeplatene i biter og plassert jevnt rundt hele kaken og i stripen som går i midten.
Bilde

Denne kaka kommer til å bli din nye favoritt. Jeg lover!
Be the first to write a review
32 Kommentarer
  • Nicole
    Svar
    Skrevet på07:34, 16. mars 2015

    Hei! Ser ikke i oppskriften hvor rom’n skal inn hen jeg…? Gleder meg til å lage kaken 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:02, 16. mars 2015

      Du har rett Nicole – nå har jeg lagt det til i punkt 6. Takk for at du sa i fra!

  • Lene-Mona
    Svar
    Skrevet på05:06, 22. mars 2015

    Hei! Jeg lurer på hvor man får kjøpt gullstøv?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:08, 22. mars 2015

      Jeg kjøpte det på Panduro. Hundre spenn for boksen, men du har i evigheter!

  • Rebba
    Svar
    Skrevet på07:33, 30. mars 2015

    Den ser herlig ut!
    Kan en bare utvide ringen litt dersom en ikke vil at kanten skal synes? Istedet for å kutte en cm rundt kanten?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:59, 30. mars 2015

      Selvfølgelig – elegant løsning 😉

    • Maria Maudal
      Svar
      Skrevet på19:56, 30. januar 2020

      På ett av bildene står det «hell vaniljesausen over sjokoladen»…. men jeg ser ikke at det skal være noe vanilje i oppskriften??🤔

      • Elin Krem.no
        Svar
        Skrevet på10:51, 31. januar 2020

        Unnskyld, det er jo ikke vaniljesaus, men jeg skriver det fordi det er helt likt sånn vaniljesaus vanligvis lages.

  • Birgit
    Svar
    Skrevet på11:23, 9. september 2015

    Er det bakekakao som du strør over kaken?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:01, 9. september 2015

      Ja, det er det Birgit.

  • Birgit
    Svar
    Skrevet på11:52, 10. september 2015

    Jeg laget kaken i går, den har stått i fryseren i natt og skal serveres i dag. Skal bunnen være litt klissete, den er tørr oppå, men litt seig inni, er dette riktig?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:30, 10. september 2015

      Ja, det er sånn den skal være Birgit 🙂

  • Monica
    Svar
    Skrevet på18:13, 25. september 2015

    Hei:-) flott kake, men skal den serveres frossen eller tint? Og om den skal tine, flyter den utover da ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:31, 25. september 2015

      Den skal serveres tint. Nei, den vil ikke flyte utover 🙂

  • Marie
    Svar
    Skrevet på08:56, 8. oktober 2015

    Hei!
    Hvor lang tid trenger den for aa stivne? Kan den lages samme dag?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:05, 8. oktober 2015

      Ja, det går fint å lage den på samme dag. Jeg vil anta den trenger et par timer i kjøleskap.

  • Ann-Kathrin Stalsberg
    Svar
    Skrevet på20:15, 4. november 2015

    Hvor lang tid tar det å tine den?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:26, 4. november 2015

      Er den bunnfrossen trenger den å tine natten over i kjøleskap.

  • Anne Sofie
    Svar
    Skrevet på09:44, 31. desember 2015

    Hei! Jeg bakte kaka i går og den står kjølig. Jeg skal ha den med på nyttårsfeiring i kveld, og tenkte å pynte den noen timer før den skal serveres. Det jeg lurer på er om kakaoen vil holde seg «tørr» frem til den skal serveres hvis den settes kjølig igjen etter at den er pyntet? Godt nytt år!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:01, 31. desember 2015

      Det kommer an på hvor fuktig kjøleskapet kaka skal stå i er. Men kakao vil aldri bli «bløt» på samme måte som for eksempel melis, den blir bare litt mørkere i farge. Det går nok helt fint å drysse på kakao noen timer før! Lykke til og godt nyttår Anne Sofie!

      • Anne Sofie
        Svar
        Skrevet på10:25, 31. desember 2015

        Supert, takk for svar!

  • Konstanse
    Svar
    Skrevet på19:34, 1. september 2016

    Hvor lang tid tar det ca før den er klar til å spises? Hvis man enten har den i fryser eller kjøleskap?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:09, 1. september 2016

      2-4 timer

  • Ida
    Svar
    Skrevet på21:56, 2. januar 2017

    Hei
    Prøver meg på denne kaken nå, men forstår ikke hvordan du greier å få den så flat på toppen. Prøvde og prøvde men det ble rimelig bølgete likevel.
    Takk for svar! ☺

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:01, 2. januar 2017

      Hei Ida! Jeg pisker kremen temmelig bløt. Når jeg blander de to delene sammen skjer det før gelatinen har begynt å sette seg. Et tips på tampen: Dunk formen godt i bordet noen ganger før du setter den kjølig. Da vil den jevne seg fin utover av seg selv.

  • Merete Høgi
    Svar
    Skrevet på11:20, 9. januar 2018

    Hei Elin,
    Kaka ser kjempegod ut og jeg tenker å bake den til min datters bursdag i morgen. Har mye marsipan igjen etter jul – tror du det vil være greit og ikke minst bli godt å legge et lag kjevlet marsipan mellom bunnen og moussen? – det vil nok hindre at bunnen får fuktighet av moussen………..
    Tusen takk for svar:)
    Hilsen Merete

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:47, 9. januar 2018

      Blir veldig godt – helt sikkert! Kanskje kaka blir litt i søteste laget, men kjør på – smakene passer fint sammen 🙂

  • Kine
    Svar
    Skrevet på17:03, 27. april 2018

    Hvor høy blir denne kaken sånn ca? Å kan man lage mousse med mørk sjokoladen å en mousse me lys sjokolade å ha oppe hverandre? Å går det ann å bruke brownie bunn istede for nøttebunn siden det er allergi i familien?

  • MARIA MAUDAL
    Svar
    Skrevet på16:38, 1. februar 2020

    Jeg lager kaka nå ikveld ( lør 01.02.20) tenkte å sette den i fryseren. Den skal spises i 13-tiden imorra. Når bør den tas opp da? Går det greit la den tine på benken? mvh Maria

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på15:15, 2. februar 2020

      En time før bør holde

  • Torill Godø
    Svar
    Skrevet på16:16, 14. mai 2020

    Hei,

    Har nettopp laget denne. Skal serveres i morgen kveld. Skal jeg oppbevare den i kjøleskapet eller blir den bedre om jeg fryser den?

    Tusen takk for svar:)

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på17:14, 14. mai 2020

      Bare oppbevar den i kjøleskap 🙂 Fint om du kan få pakket den inn på et vis (i en eske eller i plast).

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...