Følg krem.no på Instagram @kremno_elin og på Facebook
krem.no
  • HJEM
  • TIPS & TRIKS
    • Dekorering
    • Vekter og mål
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • OM KREM
    • Annonsere?
    • Kontakt

Stekte epler

18/10/2017

0 Comments

 
Picture

Epler med kanel, sukker og hyssing

Stekte epler er en hverdagsdessert jeg husker fra barndommen. Her har jeg brukt armomaepler fra Telemark og gitt eplene litt mer smak ved å tilsette kanel og sukker i mellom eplebåtene. Det ble såååå himmelsk godt!  
Så superenkelt, og så superdupergodt! Dette er noe av det beste som finnes, og i dag fant jeg på noe nytt. Hadde ikke den dingsen til å hule ut kjernen av eplet med, så jeg brukte en epledeler. Tok ut kjernen og la eplet ut som en stjerne. Så drysset jeg på en blaning av sukker og kanel, bant eplet sammen med en hyssing og satte den i den ildfaste forma. 

Du kan godt putte godsaker ned i det hullet i midten - jeg hadde bare en klatt smør og litt ekstra sukker. Du kan for eksempel bruke hakkede mandler, litt revet marsipan, rosiner, nøtter, kanel og honning. Eplene steker på mellom 20 og 30 minutter (avhenger av størrelse) og vil falle sammen om de steker lenger. Mine var sånn passe store og stekte 20 minutter - da var det fortsatt litt tyggemotstand i eplet. 

Hyssingen falt av på noen av eplene, men det gjorde ingen verdens ting. Denne desserten serveres helst litt lun med is eller vaniljesaus til. 
​
Stekte epler 
4 epler
4-6 ss sukker (jeg blandet litt brunt sukker med  vanlig sukker)
2 ts kanel 
4 klikker smør på toppen av hvert eple.

Naturlig hyssing (ikke nylon eller plast)

Slik gjør du:
1. Fjern kjernen på eplet ved hjelp av en epledeler.
2. Legg det delte eplet på en tallerken og dryss over sukker og kanel. 
3. Samle eplet sammen og knyt en hyssing rundt. 
4. Stek på ca. 180 grader i 20-30 minutter. Midt i ovnen. 
5. Serveres med det samme! 

Har du smakt hasselback-epler? 
​
Picture
Del eplet med en epledeler, bland sammen sukker og kanel.
Picture
Dryss over sukker og kanel, samle eplet sammen....
Picture
...og knyt på en hyssing. Sett i en ildfast form og fyll hulrommet med for eksempel litt smør, hakkede nøtter, rosiner eller honning. 
Picture
Stekte epler med hyssing er veldig praktisk, for så fort hyssingen er fjernet faller de passe store bitene ifra hverandre. Spises varme med krem,is eller vaniljesaus.
0 Comments



Leave a Reply.

    Bilde
    Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. 2017 ga jeg ut min første bakebok: "Alle kan bake." Høsten 2018 kommer den neste! På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.  Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap. 
    BESTILL BOKEN MIN HER
    Picture
    Bilde
    Bilde
    POPULÆRE NÅ: ​
    Picture
    FIRKLØVERKAKE I LANGPANNE
    Picture
    HVITLØKSBRØD
    Picture
    SJOKOLADELANGPANNE
    Picture
    SLIK LYKKES DU MED SØT DEIG
    Bilde
    HVORDAN PISKE KREM
    Picture
    SUKKERBRØD
    Picture
    BOLLEFOCACCIA
    Picture
     BOLLER MED OG UTEN ROSINER 
    Picture
    VANILJEKREM
    Picture
    FIRKLØVERKAKE
    Picture
    HALVGROVE RUNDSTYKKER
    Bilde
    15 MEST POPULÆRE

    Kategorier

    All
    Bløtkaker
    Cookies
    Dessert
    Fakta Om
    Flettebakst
    For De Minste
    Frukt Og Baer
    Gjærdeig
    Glutenfritt
    Godt.no
    Grunnoppskrifter
    Is
    Jul
    Kakedekor
    Kaker
    Konfekt
    Konkurranse
    Krem.no
    Langpanne
    Mandagstanker
    Marsipan
    Muffins
    Ostekake
    Påske
    Q Meieriene
    Sauser
    Scones
    Sjokoladekaker
    Tørsleffs
    Utstyr

    RSS Feed

    Blogglistenhits
© 2018 krem.no 
Om krem.no | Kontakt
✕