Strawberry shortcake

Strawberry shortcake

Picture

Tea time

Av og til får jeg lyst å prøve spesialiteter fra andre land og ettersom jeg er svak for britiske tradisjoner falt valget på disse sommerlige kakene.
Tea time er et begrep i Storbritannia og er synonymt med et måltid, ofte servert med te. Strawberry shortcake serveres nok aller helst på ettermiddagen og lages på forskjellig vis. Noen ser ut som små bløtkaker, mens min variant er skikkelig smuldrete. Bakverket er litt scones, litt kake og litt kjeks og spises gjerne med clotted cream og friske jordbær. Som erstatning for clotted cream (som er en tykk krem) har jeg laget en blanding av kremost og kremfløte, men disse smaker også helt fortreffelig med en klatt godt smør og syltetøy til. De er ikke så enkle å dele så bare legg på godsakene og nyt!

Picture

Picture

Strawberry shortcakes 

300 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
140 g smør/margarin
100 g sukker
75 ml melk
klype salt
1 egg

Kremfyll
100g kremost (nøytral)
2 ss melis
klype salt
2 dl kremfløte, pisket

1 kurv jordbær

Slik gjør du:

1.       Bland sammen mel, bakepulver og salt og hell det ut på bordet.
2.       Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen.
3.       Tilsett sukkeret og bland sammen.
4.       Lag en fordypning i blandingen. Ha i egg og melk. Bland så vidt sammen til en deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
5.       Rull en pølse og skjær opp i 2-3 cm store stykker som stekes av på 220 grader i 10-15 minutter.
6.       Pisk krem og bland litt av den piskede kremen med kremosten. Tilsett resten av kremen når du har en glatt blanding.
7.       Serveres lune, rett fra ovnen med krem eller smør, jordbærsyltetøy og friske bær.

Picture

Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Jane
    Svar
    Skrevet på06:53, 7. august 2014

    Går det ann å oppbevare rullen slik at en bare kan skjære noen skiver å steke etter hvert?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:21, 7. august 2014

      Ja, det kan du Jane. Men bakepulveret vil miste sin kraft etter en dag eller to i kjøleskap (vil jeg tro). Alternativt kan du skjære skiver som du oppbevarer i fryseren og tar opp og steker av etterhvert som du ønsker.

  • Skage
    Svar
    Skrevet på07:17, 8. februar 2015

    Kan man steke en stor?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:34, 8. februar 2015

      Ja, Skage – det går an, men den vil trenge noe lenger steketid. Slå ned litt på temperaturen til 180 grader.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...