Følg krem.no på Instagram @kremno_elin og på Facebook
krem.no
  • HJEM
  • TIPS & TRIKS
    • Dekorering
    • Vekter og mål
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • OM KREM
    • Annonsere?
    • Kontakt

Troikakake

8/5/2014

6 Comments

 
Picture

Min mislykkede festkake

Av og til blir hjernen liggende på kontoret når jeg står på kjøkkenet og baker. Selv om du ikke kan se det  - denne kaka er mislykket. Men jeg deler den allikevel, i visshet om at du ikke gjør samme feil som meg. 
Troikasjokolade er en av mine favoritter. Og mange har laget denne kaken før meg, det vet jeg. Men jeg ville gjøre den etter "boka", altså med marsipan, sjokoladeganache og gele. Det skulle vise seg å by på problemer, men ikke verre enn at jeg viser det her :) Uansett - dette er en fantastisk god og smakfull konfektkake, som er GLUTENFRI, men for enkelte kanskje i mektigste laget?

Mandelbunn
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts

Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Stekes i springform 25-26 cm
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.

Sjokoladeganache
250 g mørk sjokolade
250 g fløte

1 pk bringebærgele - bruk bare 3 dl vann
ca. 1/2 pk marsipan

Picture
Fremgangsmåte:
Og HER ser du hva som gikk galt. Jeg la lagene på i feil rekkefølge, eller sagt på en annen måte, jeg la geleen på marsipanen. Gele spalter marsipanen og gjør den rennende. Derfor skal du IKKE legge sammen lagene som på bildet. 

Start med å smøre et tynt, tynt lag ganache på mandelbunnen , bare for å feste marsipanen. Så legger du på marsipanlokket. Smør så ganache på marsipanen. Til slutt helles den nesten helt stive geleen på.  Sett i kjøleskap og la stivne helt. 
Picture
Picture
Picture
Dagen før jeg gikk i gang lagde jeg ganache. (Varm fløte til kokepunktet og hell over hakket sjokolade. Rør til du har en glatt masse, dekk til og sett i kjøleskap). Den skal brukes både i og over kaken. 

Først lagde jeg en mandelbunn. Det gjør denne kaken litt mer "kakete" dessuten passer det godt til konfekten på toppen. Kok så opp gele med 3 dl vann og sett kjølig. 

Etter at bunnen var avkjølt tok jeg den ut av formen  og fjernet bakepapiret under. Så la jeg bunnen tilbake i en rengjort springform. Stryk på et tynt lag med ganache for å feste marsipanen til bunnen.

Kjevle marsipanen tynt (ca. 1 mm) og skjær ut slik at den passer på bunnen. Jeg hadde en tallerken som passet akkurat. Smør så på ca. halvparten av ganachen. Den skal være passe myk, er den helt kald kan du varme den 3-4 sekunder i mikro-ovn. (Resten av ganachen skal smeltes helt og brukes til å helles over kaken).

Så var det geleen. Den skal være helt avkjølt og nesten stiv. Den må ikke helles over om den fortsatt er lunken. Når geleen er helt over i formen - sett kaken i kjøleskap til den er helt stivnet. 







Picture
Picture
Siste finish: sett kaken på rist og varm resten av ganachen. Hell over kaken slik at alt er dekket. Slå risten i bordet for å få sjokoladen til å renne godt av. Sett kaken over på fat og i kjøleskap til den skal spises. 

Picture
Hadde noen gamle, harde mini-marshmallows i skapet som jeg hakket litt og strødde på sammen med halve røde coctailbær. Og jammen hadde jeg fått fem utsprungne fioler på trappa :) 

Picture
6 Comments
Astrid
8/5/2014 10:00:15

Jeg skjønner feilen, men den er jo nesten perfekt. Rennende gelé burde unngås i en så krevsom kake. Better luck next time:)

Reply
Konditor-Elin
8/5/2014 13:41:19

Takk for det, Astrid. Men her er det altså marsipanen som blir rennende hvis man gjør feil..

Reply
Catrin
8/5/2014 13:49:59

Troika, noe av det beste som finnes… Denne må jeg prøve!

Reply
Konditor-Elin
8/5/2014 14:40:55

En av mine favoritt-sjokolader også, Catrin :) Kaken er veldig, veldig god, men også veldig, veldig mektig. Men det har jeg jo sagt før også..haha.

Reply
Toril
28/4/2015 15:59:39

Hei,
Kan denne kaken lages et par dager i forveien, kan den eventuelt fryses? Eller egner sara bernard i langpanne seg bedre til det?

Reply
Konditor-Elin
29/4/2015 03:17:24

Denne kan du lage flere dager i forvegen uten å fryse. Oppbevares kjølig. Sarah Bernhard i langpanne egner seg best å fryse :)

Reply



Leave a Reply.

    Bilde
    Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. 2017 ga jeg ut min første bakebok: "Alle kan bake." Høsten 2018 kommer den neste! På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.  Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap. 
    BESTILL BOKEN MIN HER
    Picture
    Bilde
    Bilde
    POPULÆRE NÅ: ​
    Picture
    FIRKLØVERKAKE I LANGPANNE
    Picture
    MARENGS
    Picture
    HVITLØKSBRØD
    Picture
    SJOKOLADELANGPANNE
    Picture
    SLIK LYKKES DU MED SØT DEIG
    Bilde
    HVORDAN PISKE KREM
    Picture
    SUKKERBRØD
    Picture
    BOLLEFOCACCIA
    Picture
     BOLLER MED OG UTEN ROSINER 
    Picture
    VANILJEKREM
    Picture
    FIRKLØVERKAKE
    Picture
    HALVGROVE RUNDSTYKKER
    Bilde
    15 MEST POPULÆRE

    Kategorier

    All
    Bløtkaker
    Cookies
    Dessert
    Fakta Om
    Flettebakst
    For De Minste
    Frukt Og Baer
    Gjærdeig
    Glutenfritt
    Godt.no
    Grunnoppskrifter
    Is
    Jul
    Kakedekor
    Kaker
    Konfekt
    Konkurranse
    Krem.no
    Langpanne
    Mandagstanker
    Marsipan
    Muffins
    Ostekake
    Påske
    Q Meieriene
    Sauser
    Scones
    Sjokoladekaker
    Tørsleffs
    Utstyr

    RSS Feed

    Blogglistenhits
© 2018 krem.no 
Om krem.no | Kontakt
✕