Følg krem.no på Instagram @kremno_elin og på Facebook
krem.no
  • HJEM
  • TIPS & TRIKS
    • Dekorering
    • Vekter og mål
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • OM KREM
    • Annonsere?
    • Kontakt

Cremeux

2/2/2018

4 Comments

 
Picture

Silkemyk dessert med sjokolade 

I går fikk det britiske hertugparet servert cremeux til dessert på slottet. Det kan du også lage! 
Verdens beste konditorer lager alle cremeux på sine desserttallerkener. Kort fortalt er det en slags pudding laget med egg, melk, sukker og fløte. Denne er tilsatt sjokolade (av den grunn har jeg droppet sukkeret). De kongelige fikk den med lakris-smak, og da tilsetter man gelatin.

Puddingen støpes ofte i små former, fryses (enklere å håndtere) og anrettes som et av flere elementer på en desserttallerken. Jeg har gjort det litt enklere og laget desserten i glass. Desserten er veldig mektig, så ikke lag for store porsjoner.
(Oppskriften holder til 6-8 porsjoner).

Cremeux med sjokolade
225 g sjokolade
3 dl kremfløte
2 dl melk
4 eggeplommer

Slik gjør du:
1. Varm melk og fløte til kokepunktet.
2. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen.
3. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!
4. Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter.
5. Rør glatt. Fordel i glass og sett kjølig.
6. Serveres med bær og litt bløtpisket krem.

Tips: For ekstra knas, lag krutonger av sjokoladekake skåret i små terninger. Stekes lett i smør. 
​
Picture
Picture
 Varm melk og fløte til kokepunktet. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!
Picture
Picture
Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter. Rør glatt.
Picture
Picture
Fordel i glass og sett kjølig.
Picture
Veeeeldig mektig, så lag små porsjoner og server masse friske bær ved siden. Denne desserten er helt KONGE! 
Picture
Ha en kjempefin helg og kos deg på kongelig vis! 
4 Comments
Marie
4/2/2018 17:48:39

Hvordan kan jeg lage den med lakris? :)

Reply
KOnditor-Elin
5/2/2018 10:06:15

Du dropper sjokolade, tilsetter lakrissmak i "vaniljesausen" og tilsetter gelatinplater. Har dessverre ikke eksakt oppskrift.

Reply
Eileen
6/2/2018 19:02:04

Takk for oppskrift! Kan de lages dagen før de skal spises?

Reply
Konditor-Elin
7/2/2018 08:51:35

Ja, to dager også!

Reply



Leave a Reply.

    Bilde
    Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. 2017 ga jeg ut min første bakebok: "Alle kan bake." Høsten 2018 kommer den neste! På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.  Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap. 
    BESTILL BOKEN MIN HER
    Picture
    Bilde
    Bilde
    POPULÆRE NÅ: ​
    Picture
    FIRKLØVERKAKE I LANGPANNE
    Picture
    HVITLØKSBRØD
    Picture
    SJOKOLADELANGPANNE
    Picture
    SLIK LYKKES DU MED SØT DEIG
    Bilde
    HVORDAN PISKE KREM
    Picture
    SUKKERBRØD
    Picture
    BOLLEFOCACCIA
    Picture
     BOLLER MED OG UTEN ROSINER 
    Picture
    VANILJEKREM
    Picture
    FIRKLØVERKAKE
    Picture
    HALVGROVE RUNDSTYKKER
    Bilde
    15 MEST POPULÆRE

    Kategorier

    All
    Bløtkaker
    Cookies
    Dessert
    Fakta Om
    Flettebakst
    For De Minste
    Frukt Og Baer
    Gjærdeig
    Glutenfritt
    Godt.no
    Grunnoppskrifter
    Is
    Jul
    Kakedekor
    Kaker
    Konfekt
    Konkurranse
    Krem.no
    Langpanne
    Mandagstanker
    Marsipan
    Muffins
    Ostekake
    Påske
    Q Meieriene
    Sauser
    Scones
    Sjokoladekaker
    Tørsleffs
    Utstyr

    RSS Feed

    Blogglistenhits
© 2018 krem.no 
Om krem.no | Kontakt
✕