Fruktbløtkake – en smak av sommer…

Fruktbløtkake – en smak av sommer…

Picture

En herrrlig kombinasjon av frisk frukt og bær, kakebunn og vaniljekrem – satt sammen til en sommerfrisk bløtkake.
Picture

Ananas, druer, blåbær og bringebær. Her er det bare å bruke kreativiteten og sette sammen farger og smak etter eget behag.

Kur til polare lavtrykk

I år er det som om Heksa Hvit ikke vil slippe taket. I dag hørte jeg atter en gang meteorologen bruke uttrykket «polare lavtrykk». Jeg fryser bare jeg hører ordene. Så hvorfor ikke bringe varme inn i sjel og sinn ved hjelp av en sommeraktig bløtkake? Den er laget av jordbærsyltetøy, vaniljekrem, ristede mandelflak, friske bær og sommerfrukt. Hemmeligheten er å finne frukt og bær som rett og slett bare ER sommer. Som den fantastiske ananasen jeg kjøpte noen dager før påske. Den duftet så søtt og smakte som en tropisk sommernatt! Du kan gjerne bruke jordbær, vannmelon, fiken eller fersken. Eller noe annet du liker. Men det var dette med smaken av sommer, da. Ikke alltid like lett å finne i slutten av mars…
Til denne kaka lagde jeg et sukkerbrød med 4 egg i en 26 cm form som jeg delte i to. Du kan selv velge ditt fyll – jeg halvblandet vaniljekrem og pisket krem.  Totalt pisket jeg ca. 4 dl fløte. På kanten av kaka har jeg hatt på røstede madelflak. De smaker aller best etter en 5-10 minutter på et bakebrett i ovnen på ca. 200 grader ( til de har fått en gyllen farge).
Picture

Mitt hjemmerørte jordbærsyltetøy er veldig rennende. Det gjør kaka saftig og frisk.
Picture

Ha nok krem til å få en pent oppstrøket kake.
Picture

Ha manelflakene på en tallerken og bruk hånden til å klemme flakene på kanten. Det overflødige lar du drysse ned igjen.
Picture

Skulle jeg hatt flere gjester kunne jeg laget et litt større sukkerbrød og hatt to lag med krem. Her har jeg kun ett lag med vaniljekrem, og benyttet resten av den piskete kremen på toppen for å stryke opp kaka.
Picture

Dersom du ønsker kan du lage litt gele å ha over frukten: ca. 1 1/2 dl eplejus tilsettes 2 ts gelatinpulver. Rør ut og la svelle i 5-10 min. Varm opp slik at gelatinen smelter. Avkjøles i kjøleskap under omrøring og has på frukten når den er i ferd med å tykne.
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Skrevet på10:17, 3. april 2013

    Hei Elin!
    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no
    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
    Hilsen Magne i VG

  • Elin
    Svar
    Skrevet på11:50, 3. april 2013

    Veldig stas, takker og bukker for omtalen!

  • Marit
    Svar
    Skrevet på15:49, 1. juni 2013

    Denne ser himmelsk god ut!!!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på05:54, 2. juni 2013

    Takk for det Marit. Det er den! 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...