Følg krem.no på Instagram @kremno_elin og på Facebook
krem.no
  • HJEM
  • TIPS & TRIKS
    • Dekorering
    • Vekter og mål
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • OM KREM
    • Annonsere?
    • Kontakt

Appelsinfromasj

1/4/2016

2 Comments

 
Picture

Lettvint appelsindessert 

Bruk opp appelsinene og lag en frisk og god dessert med sitrussmak. 
Etter priskrigen på appelsiner har jeg fortsatt en del saftige oransje kuler liggende. Noe av grunnen er at jeg (som til vanlig er appelsinstorspiser) ikke har hatt smak de siste dagene. I dag er jeg på dag ti uten skikkelig smak. Det er så kjedelig. Har ikke lyst på noe heller når det ikke smaker.

Da jeg lagde denne fromasjen i dag hadde jeg ikke nubbsjans til å smake den til som jeg ville. Sukk altså. Er så lei!

Oppskriften du får under her lover jeg at smaker av appelsin (jeg har oppjustert enkelte elementer etter pålegg fra smakerne i huset). En akkurat passe mektig dessert etter en god middag. Du kan godt lage den dagen før den skal spises. 


Appelsinfromasj ca. 8 -10 porsjoner
2 eggeplommer
2 egg
90 g sukker
5 plater gelatin
1.5 dl friskpresset appelsinjus
3 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 appelsin + litt av sitronskallet 
3 dl kremfløte
2-4 ss Grand Marnier (valgfritt)

Serveres med en appelsinsalat laget av  appelsinfileter
​( av 4-5 appelsiner) Lurer du på hvordan man skjærer ut appelsinfileter kan du se det her

​Har du sitroner kan du lage sitronfromasj 

Picture
Slik gjør du:
1. Legg gelatin i kaldt vann. Har du gelatinpulver - bland pulveret med appelsin/sitronsaften.
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Vask appelsin og sitronskall og riv av det ytterste av skallet (bruk et fint rivjern) på hver sin halve appelsin og sitron.

6. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de sammen med appelsin- og sitronsaft (varmes uten å koke).
7. Rør sitrussaften med smeltet gelatin sammen med kremen. Tilsett revet sitronskall.
8. Hell i en bolle, brødform (som kles med plast dersom du skal hvelve den ut) eller hell i porsjonsglass. La stivne i kjøleskap.
(Eller sett i fryseren - hvelv ut på fat og la tine i kjøleskap) 

​
Picture
Picture
Lag gjerne en liten appelsinsalat (sukkerlake + vaniljestang + appelsinlikør + appelsin) og server til, eller bare server appelsinfileter naturell som jeg har gjort her.
2 Comments
Unni Eide
4/4/2016 14:44:13

Kan appelsinfromasjen ligge noen dager i fryseren?

Reply
Konditor-Elin
4/4/2016 15:32:49

Ja, det kan den. Pakker du den godt inn etter at den er innfryst kan den ligge der en måned eller to.

Reply



Leave a Reply.

    Bilde
    Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. 2017 ga jeg ut min første bakebok: "Alle kan bake." Høsten 2018 kommer den neste! På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.  Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap. 
    BESTILL BOKEN MIN HER
    Picture
    Bilde
    Bilde
    POPULÆRE NÅ: ​
    Picture
    FIRKLØVERKAKE I LANGPANNE
    Picture
    MARENGS
    Picture
    HVITLØKSBRØD
    Picture
    SJOKOLADELANGPANNE
    Picture
    SLIK LYKKES DU MED SØT DEIG
    Bilde
    HVORDAN PISKE KREM
    Picture
    SUKKERBRØD
    Picture
    BOLLEFOCACCIA
    Picture
     BOLLER MED OG UTEN ROSINER 
    Picture
    VANILJEKREM
    Picture
    FIRKLØVERKAKE
    Picture
    HALVGROVE RUNDSTYKKER
    Bilde
    15 MEST POPULÆRE

    Kategorier

    All
    Bløtkaker
    Cookies
    Dessert
    Fakta Om
    Flettebakst
    For De Minste
    Frukt Og Baer
    Gjærdeig
    Glutenfritt
    Godt.no
    Grunnoppskrifter
    Is
    Jul
    Kakedekor
    Kaker
    Konfekt
    Konkurranse
    Krem.no
    Langpanne
    Mandagstanker
    Marsipan
    Muffins
    Ostekake
    Påske
    Q Meieriene
    Sauser
    Scones
    Sjokoladekaker
    Tørsleffs
    Utstyr

    RSS Feed

    Blogglistenhits
© 2018 krem.no 
Om krem.no | Kontakt
✕